TV: Gustav Svenssons Seattle Sounders förlorade MLS-finalen - argentinaren matchhjälte

Major League Soccer

Gustav Svensson hoppades på en repris i MLS-finalen men så blev det inte.
Svenskens Seattle Sounders föll med hela 3-0 mot Columbus crew där argentinaren Lucas Zelarayán var inblandad i samtliga mål.

Se höjdpunkter i spelaren.

Ifjol vann Gustav Svensson hela MLS efter vinst i finalen. I år har svensken och Seattle Sounders sett minst lika stabila ut där Svensson bland annat blev målskytt i semifinalen mot Minnesota United - ett mål som säkrade Seattle Sounders en plats i finalen.

Under natten till söndagen spelades matchen och inför finalen berättade Svensson för Fotbollskanalen att han hoppades på en repris från ifjol - så blev det inte.

Gustav Svensson fick inleda matchen på bänken samtidigt som motståndaren Columbus Crew rivstartade den första halvlek. Redan i den 25:e minuten satte argentinaren Lucas Zelarayán 1-0 för hemmalaget innan han även assisterade Derrick Etienne som satte 2-0 strax innan halvtid.

I halvtidspausen byttes Gustav Svensson in i matchen men fick svårt att vända på steken. Istället punkterade Zelarayán matchen och blev tvåmålsskytt. Vid slutsignalen brast Columbus Crew-spelarna ut i vild glädje samtidigt som Svenssons Seattle Sounders deppade.

Columbus Crews titel var deras andra i historien.

Inför matchen hintade Gustav Svensson om framtiden.