TV: Janssons Orlando föll med uddamålet – Portland mästare

MLS Cup Playoffs

Robin Janssons Orlando City var nära.
Men föll på målsnöret.
Portland Timbers vann i natt finalen av MLS is Back Tournament.

Den senaste månaden har MLS is Back Tournament spelats i Florida, en turnering som har spelats för att kunna återuppta den ordinarie MLS-säsongen som alltså ännu inte är färdigspelad. Därmed har MLS-finalen ännu inte spelats då grundserien ännu inte har spelats klart, detta då den sköts upp på grund av coronapandemin.

Hur som helst så spelades i natt, svensk tid, finalen i MLS is Back Tournament – och det var svensk stämpel på den finalen.

Den tidigare AIK-guldhjälten, Robin Jansson, fanns med i startelvan när hans Orlando City ställdes mot Portland Timbers.

Timbers tog ledningen i den 27:e minuten när Larrys Mabiala slängnickade in 1-0 från en frispark. Men innan paus var över kvitterade Orlando genom Mauricio Pereyra, fint framspelad av tidigare Manchester United-spelaren Nani.

Men Timbers skulle ta hem finalen och avgjorde 20 minuter in på den andra halvleken då Dario Zuparic stötte in 2-1 från nära håll, vilket också blev slutresultatet.

Enligt Sports Illustrated får vinnaren, Portland Timbers, 300 000 dollar för segern, omkring 2,6 miljoner kronor. Janssons Orlando City får å sin sida 150 000 dollar för att de tog sig till finalen, det vill säga omkring 1,3 miljoner kronor.

Publicerad 2020-08-12 kl 07:10