TV: Seattle klart för final efter osannolik vändning - Gustav Svensson hjälte på stopptid

MLS Cup Playoffs

Seattle Sounders är klart för MLS-final.
Tack vare Gustav Svensson - som avgjorde i 94:e minuten.
- Otroligt, utbrister kommentatorn.

Gustav Svenssons Seattle Sounders ställdes natten till tisdag svensk tid mot Minnesota United i MLS-semifinalen. Och med 15 minuter kvar av ordinarie tid såg det väldigt mörkt ut för svenskens lag som då låg under med 2-0.

Men Will Bruin gav hemmalaget hopp när han kvitterade i den 75:e minuten och med en minut kvar av ordinarie tid kvitterade Raul Ruidiaz. Matchen till förlängning? Inte då.

På tilläggstid, i den 94:e minuten, fick Seattle hörna, en hörna som Gustav Svensson nådde högst på och nickade in i mål. 3-2 Seattle, vändningen fullbordad.

- Otroligt, utbrister kommentatorn om svenskens mål.

Efter matchen avslöjade Svensson att han var den spelare i laget som tidigare testat positivt för covid-19.

- Jag har haft några dagar på mig att förbereda mig. Jag hade inga symptom. Jag har haft tur som gått igenom det här viruset så pass enkelt, säger svensken till sounderatheart.com.

Seattle Sounders, som är regerande mästare, är därmed klart för final på nytt. I finalen, som spelas natten till söndag svensk tid, ställs laget mot Columbus Crew.

Publicerad 2020-12-08 kl 07:40