TV: Magnifika frisparken - kolla in David Luiz vackra mål

VM 2014

Här dunkar David Luiz in ett av VM-turneringens vackraste mål.

Kolla in den vobblande frisparken som lade grunden till Brasiliens 2-1-seger mot Colombia.

Brasilien öppnade urstarkt mot Colombia, och mittbackarna stod i centrum.

Vid en hörna mot den bortre stolpen redan efter sex minuter gick det vanligtvis så försvarsstarka colombianska laget bort sig rejält. Inspelet från Neymar passerade i stort sett alla spelare i boxen, men vid det "långa hörnet" dök PSG-backen Thiago Silva upp. Han fick mer eller mindre bollen till skänks genom att hans motståndare inte följde med honom i löpningen, och sedan var det bara att knäa in 1-0.

Thiago Silvas blivande lagkompis, den nuvarande Chelsea-backen David Luiz som anländer till Frankrike efter sommaren, fixade 2-0. Och det var riktigt snyggt. En vobblande frispark som tycktes byta riktning och lura målvakten David Ospina helt och hållet. Skottet satt i krysset och då, i den 70:e minuten, kändes Brasiliens ledning mer eller mindre ohotad.

Knappt tio minuter senare kom reduceringen. James Rodriguez spelade fram Carlos Bacca som blev fälld av den utrusande målvakten Julio Cesar. Straffen var solklar, och från elva meter slog Rodriguez in 2-1. Sin sjätte fullträff den här turneringen. Men närmare än så kom inte colombianerna, och nu väntar Tyskland i semifinal för Brasiliens del.

Publicerad 2014-07-04 kl 23:37