TV: VM-brons till England - efter förlängningsdrama mot Tyskland

VM 2015

England tog VM-brons efter ett drama mot Tyskland. Fara Williams satte den straff som i andra förlängningskvarten innebar 1-0 för "Lejoninnorna".

England skrällde och vann bronsmatchen i fotbolls-VM mot världsettan Tyskland.

Fara Williams sköt matchens enda mål, på straff, i den andra förlängningskvarten.

Det var ett drama som utspelade sig i Edmonton.

Straffsparksläggningen närmade sig. Men så plötsligt, i den andra förlängningskvarten, drog tyskan Tabea Kemme ner Lianne Sanderson i straffområdet. Domaren blåste och pekade på elvameterspunkten. Därifrån var Fara Williams säker och fixade bronset till England.

Målchanser sumpades
Förhandsfavoriten Tyskland var det bättre laget i den första halvleken. Målchanser skapades — men sumpades. Celia Sasic hade den bästa möjligheten, men avslutet var löst och Englands målvakt Karen Bardsley räddade enkelt.

Englands lagkapten Steph Houghton var inblandad i två heta situationer före paus. Först agerade mittbacken räddande ängel, när Bardsley var överspelad. Och sedan fick hon en superchans att fixa matchens första nätrassel, men fick inte träff på bollen framför det tyska målet.

Englands första seger
I takt med att spelarna mattades i den andra akten blev ytorna större. England bytte in Eniola Aluko och anfallaren var ett ständigt hot med sin snabbhet. Men trots chanser för båda lagen var matchen mållös efter 90 minuter. Och till slut blev alltså Fara Williams matchhjälte för England. När matchen blåstes av var den engelska glädjen total.
Segern var Englands första mot Tyskland efter 20 försök, 18 förluster och två oavgjorda.

Och det var onekligen riktigt härliga glädjescener som utspelade sig efter slutsignalen när de engelska spelarna stormade in på planen.

Att Tyskland missar VM-medalj i Kanada är en rejäl missräkning.

Celia Sasic ser ut att vinna skytteligan i VM på sex mål. Den som närmast hotar att gå om tyskan, av spelarna i VM-finalen, är Carli Lloyd. Amerikanskan har hittills gjort tre mål i turneringen.

England: Bardsley, Williams, Houghton, Bassett, J. Scott, Carney, Bronze, Greenwood, Chapman, Potter, White.

Tyskland: Angerer – Schmidt, Bartusiak, Laudehr, Behringer, Sasic, Peter, Petermann, Gössling, Kemme, Däbritz.

Publicerad 2015-07-05 kl 00:33