TV: Japan till VM-final efter osannolika självmålet i 92:a

VM 2023 (dam)

England var på väg till en förlängning i VM-semifinal. Då styrde Laura Bassett bollen i en båge över egna målvakten, via ribban och in.

Japan spelar nu VM-final igen.

USA vann gigantmötet mot Tyskland och avancerade till VM-final. Lagets motståndare på söndag skulle tas fram när regerande världsmästaren Japan och skrällen England, som nått semifinal för första gången någonsin, möttes.

I den 31:a minuten fick Japan straff efter att Saori Ariyoshi knuffats i ryggen av Claire Rafferty. Men på reprisbilderna såg det ut som förseelsen skedde utanför straffområdet. Aya Miyama klev fram och rullade säkert in 1-0 för Japan.

I den 39:e minuten var det dags igen, men den här gången var det England som fick straff. Steph Houghton gick enkelt ner i straffområdet men domaren blåste.

- Kompensation, var analysen från TV4:s kommentator Daniel Kristiansson.

Fara Williams tog ansvaret från elva meter och satte dit 1-1.

De båda straffmålen såg ut att bli de enda i matchen. Men då, i den 92:a minuten, kom situationen som skulle avgöra matchen. Kawasumi försökte hitta Ogimi i straffområdet med ett tidigt inlägg. Då satte Laura Bassett foten emellan och blev olyckligt syndabock för England. Bollen gick i en båge över Karen Bardsley i målet och via ribban tog bollen strax innanför mållinjen.

Bassett bröt ihop på planen efter slutsignalen och var otröstlig när lagkamrater och ledare kom fram.

Nu väntar en repris av VM-finalen 2011 i söndagens final - USA-Japan.
England får ladda om batterierna till bronsmatchen mot Tyskland.

Publicerad 2015-07-02 kl 05:35