TV: Lloyds historiska hattrick i VM-finalen - på tolv minuter

VM 2023 (dam)

Carli Lloyd blev första kvinna någonsin att göra tre mål i en VM-final.
Och det skedde dessutom inom första kvarten - historiens snabbaste hattrick i VM.

Att göra tre mål i en VM-final är det inte många som mäktat med. Den enda som gjort det på herrsidan är Geoff Hurst för England 1966. På damsidan har det aldrig skett, förrän nu då.

USA stod för en galen rivstart mot Japan i VM-finalen i Vancoucer och det var Carli Lloyd som låg bakom den osannolika starten. I den 3:e minuten dundrade hon in 1-0 efter en hörna. Bara minuten senare var det dags igen när hon höll sig framme på en ny fast situation och petade in bollen.

När matchen hade tickat in på sin 15:e minut fullbordade Lloyd sitt snabba hattrick med ett otroligt skott från halva plan.

Amerikanskans hattrick var inte bara det första i en VM-final på damsidan. Det var också VM-historiens snabbaste hattrick från att domaren blåst igång - både herr- och damsidan inräknat.

VM-historiens snabbaste hattrick - i minuter mellan målen - gjorde Schweiz Fabienne Humm på fem minuter tidigare i turneringen mot Ecuador.

Publicerad 2015-07-06 kl 01:50