TV: USA till VM-final - vann gigantmötet med Tyskland

VM 2023 (dam)

USA är klart för VM-final. Gigantmötet med Tyskland slutade med seger 2-0 - stor segerfixare blev Carli Lloyd med både mål och assist.

I VM:s första semifinal drabbade stornationerna USA och Tyskland samman - tvåan och ettan på världsrankingen.

I den första halvleken var det USA som skapade de flesta och de bästa chanserna och tyskorna kunde tacka rutinerade målvakten Nadine Angerer för att man fortfarande hade oavgjort 0-0 i halvtid.

I den 63:e fick tyskorna ett gyllene läge att ta ledningen när Alexandra Popp drogs ner i straffområdet och normalt säkre straffskytten Celia Sasic klev fram. Men den här gången bommade anfallaren. Trots att Hope Solo gick åt fel håll så bommade Sasic målet.

Bara fem minuter senare fick USA en straff. Annike Krahn gick hårt in i ryggen på Alex Morgan, men frågan är om det var innanför straffområdeslinjen.

Fram stegade Carli Lloyd, som blev hjälte i kvartsfinalen, och tvärsäkert satte hon dit 1-0 till USA.

I den 84:e minuten stod samme Lloyd för ett fantastiskt förspel innan hon serverade öppet mål till Kelley O'Hara som kunde stöta in 2-0 och säkra en plats i VM-finalen för USA.

I finalen kan det nu bli en repris av finalen 2011 då USA mötte Japan. Den andra semifinalen spelas natten till torsdag och japanskorna möter England.

Publicerad 2015-07-01 kl 03:00