TV: Schweiz kryssade mot Costa Rica - får möta Sverige

Fotbolls-VM 2022

Schweiz kryssade mot Costa Rica i sista gruppspelsomgången och är nu klart för åttondelsfinal i VM.
Där väntar Sverige.

Costa Rica inledde matchen starkt med press mot motståndarlagets mål. Först sköt Celso Borges i stolpen och därefter hotade Daniel Colindres med ett skott utifrån och träffade ribban.

Schweiz hade däremot bättre lycka framör mål. Bologna-mittfältaren Blerim Dzemaili höll sig i den 31:e minuten framme i straffområdet och gav Schweiz ledningen till 1-0.

Costa Rica överraskade därefter tidigt i andra halvlek. Kendall Waston nådde i den 56:e minuten högst på hörna och nickade in bollen i mål till 1-1.

Matchen slutade dock inte 1-1, för Josip Drmic satte 2-1 för Schweiz i den 88:e minuten. Kort därefter fick Costa Rica en straff efter att Bryan Ruiz fällts, men en VAR-bedömning senare hade domaren slagit fast att Ruiz var offside. Därför blev det ingen straff.

Men i den 92:a minuten pekade domaren återigen på punkten och gav Costa Rica en straff, efter att Joel Campbell fällts. Den straffen förvaltade Costa Rica till 2-2, genom Bryan Ruiz. Straffen tog i ribban och gick via Schweiz målvakts rygg in i nät.

Resultatet innebär att Schweiz blev tvåa i grupp E bakom Brasilien. Costa Rica slutade sist i gruppen.

Nu får Schweiz möta Sverige i åttondelsfinalen på tisdag. Två schweiziska nyckelspelare tvingas stå över den matchen.