Då säkrade Iran segern på tilläggstid - vilket följdes av vilda glädjescener.

Höjdpunkter: Decimerat Wales föll ihop mot Iran i slutminuterna
Cheshmi gör 1-0 för Iran i den 98:e minuten
2:55
Hennessy får rött kort mot Iran
1:01
Två stolpträffar i Irans trippelchans

Det var dags för den andra gruppspelsrundan i VM. Den inleddes med mötet mellan Wales och Iran i grupp B, som båda jagade sin första trepoängare i mästerskapet. Wales spelade lika med USA (1-1) i sin VM-premiär, medan Iran föll mot England med hela 6-2.

När startelvorna släpptes stod det klart att Wales gjorde ett byte sedan premiären, då Kiefer Moore klev in från start i stället för Daniel James, medan Iran gjorde fem byten då Alireza Beiranvand, Sadegh Moharrami, Rouzbeh Cheshmi, Alireza Jahanbakhsh och Ali Karimi ersattes av Seyed Hossein Hosseini, Ramin Rezaeian, Ali Gholizadeh, Saeid Ezatollahi och storstjärnan Sardar Azmoun.

Inledningsvis var det en jämn tillställning, båda lagen hotade varandra, men den första målchansen kom först efter 12 minuter. Wales Connor Roberts hittade den reslige anfallaren Kiefer Moore i straffområdet med ett inlägg, men Moore fick ingen rejäl träff på bollen. Seyed Hossein Hosseini kunde avvärja utan någon större ansträngning.

Tre minuter senare hade Iran, i sin tur, en boll i nät genom Gholizadeh. Sardar Azmoun frispelade Gholizadeh, som stötte in 1-0 i öppet mål. Men det visade sig efter VAR-granskning att han var offside och målet dömdes därmed bort.

I andra halvlek hade Iran flera farliga målchanser som borde ha gett utdelning. Men i stället tog försvånansvärt många bolla i målramen. Sardar Azmoun var inblandad i en av Irans hetaste målchanser. Då sköt Azmoun i högerstolpen. Ali Gholizadeh höll sig framme på returen, men bollen gick i vänsterstolpen. Anfallet avslutades med att Azmoun försökte en tredje gång, men Wales målvakt Wayne Hennessey styrde undan.

"Vi kan inte fortsätta lita på att Bale ska ta oss vidare eller göra något magiskt", skriver den tidigare Wales-försvararen James Collins på BBC.

87 minuter hade passerat när samma Hennessey fick syna det röda kortet efter en hänsynslös tackling på Irans Mehdi Taremi. Domaren gav först ett gult kort, men ändrade sig.

- En situation som Hennessey missbedömer helt, säger kommentator Adam Pinthorp i sändningen.

Ouf, ouf… farlig smäll, tillägger Pinthorp när han får se reprisen.

Situationen bidrog till en del tilläggstid. 98 minuter hade passerat när Iran fick in matchens första mål. Inhoppande Roozbeh Cheshmi klippte till ett skott från distans.

- Vilka scener! Känslan har varit att ingen spelare har haft energi kvar, sen sker det här, säger Pinthorp.

Men det skulle inte bli det sista. Efter över 100 matchminuter gjorde Ramin Rezaeian 2-0 efter ett inspel från Taremi och segern var bärgad.

- Det är makalöst faktiskt, säger kommentator Marcelo Fernandez i sändningen.

Matchen slutade 2-0.

Wales: Hennessey - Mepham, Rodon, Davies - Roberts, Ramsey, Ampadu, Wilson, Williams - Bale, Moore.

Iran: Hossein Hosseini - Rezaeian, Pouraliganji, Hosseini, Mohammadi - Gholizadeh, Nourollahi, Ezatollahi, Hajsafi - Azmoun, Taremi.