Drömresultat för Sverige - Holland skrällföll

VM-Kval Europa

Här är resultatet som borde få Sverige att jubla stort. Bulgarien tog något överraskande en 2-0-seger mot Holland - och Blågult tar därmed ett rejält grepp om andraplatsen i grupp A.
- Det kommer bli annorlunda, jag måste tänka om, säger förbundskapten Danny Blind till NOS.

Danny Blind startade något förvånande med en orutinerad 17-åring i det holländska försvaret. Det går dock att konstatera att Matthijs De Ligt inte hade en speciellt bra kväll. Spas Delev utnyttjade ett misstag från Ajax-spelaren och satte kyligt ledningsmålet från nära håll redan i den femte minuten. De Ligt blev också utbytt i halvtid.

Samme Delev stod runt tjugo minuter senare för ännu ett vackert avslut. Spelaren tog emot bollen, vände upp och sköt snyggt in 2-0 till Bulgarien.

Holland spelade visserligen upp sig i den andra halvleken - men det hjälpte föga. Bulgarerna höll skickligt undan och vann matchen.

Resultatet rör om rejält i grupp A. Bulgarien går förbi Holland i tabellen och ligger just nu på en tredje plats, strax bakom Sverige.

Blind säger dock till holländsk tv att han inte fruktar att förbundskaptenjobbet är i fara.

- Nej, det gör jag inte just nu. Men jag har arbetat inom fotbollen i fyrtio år, jag vet hur det funkar, säger han.