Eriksen tvåmålsskytt när Danmark tog klar seger mot Kazakstan

VM-Kval Europa

Danmark tog en viktig seger i VM-kvalet.
Kazakstan besegrades hemma på Parken med 4-1

Åge Hareides Danmark fick en tuff start på VM-kvalet, då man inför kvällens match hade två förluster på de tre första omgångarna.

I kvällens möte med Kazakstan fick man jubla redan efter en kvart,  då Andreas Cornelius satte 1-0. Kazakerna svarade dock snabbt när Gafurzhan Suyumbaev kvitterade med ett kanonskott bara två minuter senare.

I den 36:e minuten klev Christian Eriksen in i handlingen. Tottenham-stjärnan prickade dit 2-1 och gjorde att Danmark kunde gå till halvtidsvila med en ledning i ryggen.

I den andra halvleken kunde sedan Peter Ankersen öka Danmarks ledning till 3-1 innan Eriksen kunde sätta slutsiffrorna till 4-1 med sitt andra mål för kvällen.

Danmark ligger trea i grupp E efter fyra omgångar, fyra poäng bakom toppande Polen och en bakom tvåan Montenegro. Kazakstan ligger sist med två inspelade poäng.