Tung debut för Lagerbäck - föll efter mardömsstart

VM-Kval Europa

Lars Lagerbäcks första match som förbundskapten för Norge blev ingen höjdare för svensken.
Norge förlorade med 2-0 mot Nordirland, efter att ha släppt in 1-0 redan efter en och en halv minut.
- Vi måste definitivt bli bättre, säger Lagerbäck till Eurosport.

Lars Lagerbäck tog nyligen över det norska landslaget. Svensken fick en mardrömsstart på sin debut för Norge under söndagen. Norrmännen släppte nämligen in 1-0 mot Nordirland redan efter en och en halv minut. Jamie Ward fick enkelt vända upp med bollen i offensivt straffområde och knorra in bollen vid den bortre stolpen.

I den 33:e minuten blev situationen än värre för Norge och Lagerbäck, när Conor Washington satte 2-0 till Nordirland.

Matchen slutade också 2-0 till Nordirland, vilket innebär att Norge står på tre poäng efter fem omgångar av VM-kvalet. En seger mot Nordirland kunde ha betytt mycket för Sveriges grannland, då hade Norge legat två poäng bakom tvåan Tjeckien.

- Vi var inte bra nog. Det positiva är att vi var bättre i andra halvlek, men vi var allt för passiva i den första halvleken. Vi har en del att jobba på. Vi blev för stillastående och gick inte in i press. Vi måste definitivt förbättra oss, säger Lagerbäck till Eurosport.

- Man vet aldrig vad man ska förvänta sig. Jag tycker att killarna har gjort det bra hela veckan. Jag tycker alltid att man ska försöka se det positiva, och vi var bättre i den andra halvleken.

Norges startelva: Jarstein - Elabdellaoui, Hovland, Valsvik, Skjelvik - M Elyounoussi, Nordtveit, Johansen, T Elyounoussi, Söderlund, King