Rolfö regissör i Barcelonas kross - som säkrade slutspelplats

Women´s Champions League

Barcelona körde över Hoffenheim med 5-0 i Champoins League och säkrade slutspelsplats.
Då agerade svenska Fridolina Rolfö spelregissör och assisterade till två mål.
"Vi gör många mål mot en bra motståndare, vilket är väldigt starkt", skriver Fridolina Rolfö i ett sms till Fotbollskanalen.

Under söndagen reste Barcelona till Tyskland för att ta sig an Hoffenhaim i Champions League. Hoffenheim hade sedan tidigare en seger på tre matcher, när de besegrade Køge med 5-0 i öppningsmatchen, samtidigt som Barcelona hade vunnit samtliga tre matcher med marginal och kunde därför säkra slutspelsplats vid seger. Och den chansen tog de, minst sagt.

Matchen förblev mållös till och med den 41:a minuten, då Barcelona tilldelades en straff. Fram till straffpunkten klev världsstjärnan Alexia Putellas och förvaltade straffen säkert till 1-0. Irene Paredes utökade sedan till 2-0 efter 51 minuter, innan svenska Fridolina Rolfö höll sig framme och assisterade Aitana Bonamatí till 3-0.

Mariona Caldentey gjorde 4-0 i den 89:e minuten innan Rolfö noterades för sin andra assist i matchen, då hon spelade fram Ana-Maria Crnogorčević som spikade slutresultatet 5-0 i den 92:a minuten.

"Vi gör en bra match som vi kunde kontrollera och vi gör många mål mot en bra motståndare, vilket är väldigt starkt", skriver Rolfö i ett sms till Fotbollskanalen.

Barcelona säkrade, som tidigare nämnt, en slutspelsplats i och med segern. Efter fyra omgångar har katalanskorna fyra segrar, tolv poäng, samt 15 gjorda mål och bara ett insläppt. Hoffenheim, i sin tur, placerar sig på tredjeplats i grupp C med tre poäng på fyra matcher, samt fem gjorda mål och 13 insläppta.

"Det känns fantastiskt bra att säkra avancemang. Det har vi gjort oss förtjänta av", skriver Rolfö.

Ni är obesegrade och har 15-1 i målskillnad. Vad är det som ligger bakom den succén?

"Det är många olika anledningar. Men två saker tror jag är att vi har fantastiskt skickliga spelare på varje position och att sättet vi spelare på är lite unikt i Europa".

Publicerad 2021-11-17 kl 23:06