Rosengård tog första poängen i CL - Schough med drömmål mot Benfica

Women's Champions League

MALMÖ. FC Rosengård såg ut att gå mot förlust efter att Benfica vänt matchen i Women's Champions League.
Poängräddare blev Mai Kadowaki, som ordnade ett sent 2-2-mål och Rosengårds första CL-poäng.
- Vi ska vara rätt nöjda, säger Emma Jansson till Fotbollskanalen.

Gruppjumbon Rosengård gjorde tre förändringar sedan förlusten i Barcelona innan jul. Fiona Brown har lämnat, Isabella Obaze såldes tidigare i januari och Hanna Andersson är småskadad, men Malmöklubben fick tillbaka Halimatu Ayinde och Mia Kadowaki från skador. Duon fick liksom Bea Sprung chansen från start mot grupptvåan Benfica, som kunde boka kvartsfinalplatsen i kväll.

Det var hemmalaget som tog ledningen på Malmö IP, i den 13:e minuten. Ria Öling tog fram bollen framför straffområdet, spelade bakåt till Olivia Schough som läckert skruvade bollen i mål från cirka 20 meter. Emilia Larsson fick nästa läge efter en frisparksvariant tio minuter senare men sköt högt över.

Benficas stora läge kom i den 42:a minuten, sedan Emma Jansson spelat bollen rakt i gapet på Jéssica Silva framför eget straffområde. Benfica-yttern lyckades dock inte träffa målramen och 1-0 stod sig till halvtid. Rosengård stod för en stabil halvlek i anfallsväg och försvarade mycket starkt mot det portugisiska storlaget.

Men Benfica kvitterade sju minuter in på den andra halvlek. Andrea Farias skott träffade ribbans undersida efter en hörna, och framme vid mållinjen petade Silva in 1-1-målet. Silva provade med ett nytt avslut några minuter senare men den gången kunde målvakten Angel Mukasa greppa bollen.

I den 57:e minuten hade Benfica vänt matchen. Janssons snåla hemåtpassning snappades av Marie Alidou som rundade Mukasa och rullade in ledningsmålet. Gästerna kom ut starkt efter pausen, med större aggressivitet och ett mer kontrollerat passningsspel, vilket ledde till färre hemmamöjligheter.

Men Rosengård tog ändå till slut vara på de få som gavs. I den 82:a hittade Öling Kadowaki med ett läckert instick och japanskan rullade iskallt in 2-2-målet. Det skulle räcka till Rosengårds första poäng i gruppspelet, efter fyra inledande förluster.

Emma Jansson om känslorna efter 2-2:

- Det är så klart lite blandat eftersom jag orsakar ena målet. Men utöver det är jag jäkligt stolt över laget och jag tycker att vi gör en väldigt bra insats både defensivt och offensivt som lag. Efter förutsättningarna vi har, med inte så många spelare, så tycker jag att vi ska vara rätt nöjda, säger hon till Fotbollskanalen.

Schough var nöjd med sitt drömmål:

- Jag minns det inte så jätteväl, mer än att jag får en perfekt, lugn passning mot mig. Då får man bara gå på ett tillslag och Ria vet att jag vill ha sådana passningar så jag kan gå på den direkt. Då var det bara att placera den i bortre så som jag brukar göra (skratt). Men det var kanske lite längre ifrån än vad jag brukar göra, är min känsla, säger hon till Fotbollskanalen.

Rosengård avslutar gruppspelet borta mot Eintracht Frankfurt i nästa vecka. I kvällens sena match möts Frankfurt och Barcelona.

Rosengårds startelva: Mukasa - Wik, Arnardóttir, Jansson- Schough (K), Öling, Ayinde (Persson 83'), Bredgaard, Larsson - Kadowaki, Sprung.

Benficas startelva: Pauels - Amado, Costa (K), Ucheibe, Seiça - Faria, Gasper, Norton - Silva, Alidou, Falcón (Raylsa 83').