FEM SPANINGAR: "Många MFF-spelare tog sina chanser ordentligt"

MALMÖ. Malmö FF krossade Falkenberg på hemmaplan.
Här är Fotbollskanalens Jonas Hanssons fem spaningar från matchen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Många MFF-spelare tog sina chanser ordentligt
Romain Gall från start? Mål efter sex minuter och två assist. Arnor Traustason tillbaka efter skada? Två mål och en assist. Guillermo Molins som inhoppare efter en tyngre period? Mål efter sex minuter. Jonas Knudsen som vänster mittback? Inblandad i två mål. Eric Larsson som höger mittback? Inblandad i två mål. Felix Beijmos debut? Inblandad i mål. Markus Rosenberg i en ”svacka”? Mål.

Uwe Rösler och ledarstabens byte av formation från 3-5-2 till 3-4-3? Vinst 5-0.

Inte heller blev det några avstängningar mot Djurgården, och de gick ge allsvensk debut för Tim Prica. Det här gick nästan så bra som det bara kunde gå.

Debut för Beijmo
Knappt tränat med laget och knappt spelat på ett år, men Beijmo fick starta mot FFF och skötte sig fint. Det var några gånger där man märkte att MFF ville att han skulle vara ännu mer offensiv, och slå ännu fler passningar mer direkt, men det är svårt att kritisera ett nyförvärv för att vara lite försiktig när det dessutom är ett så pass offensivt lag. Det var ju också en generellt bra insats.

FFF försökte
Det brukar ju vara garanti för Falkenberg att ha minst någon anfallare som får ett genombrott, oavsett om det är en Victor Sköld, en Gustaf Nilsson, en Jesper Karlsson, eller vem det än är.

I år? Edi Sylisufaj (15 matcher), Nsima Peter (13), och Kirill Pogrebnyak (12) har tillsammans gjort två mål. Efter sommaren har det handlat mer om John Chibuike och Robin Östlind, och de skulle försöka hota MFF:s backlinje i dag från sina kantanfallspositioner.

Det gick sådär. FFF hade några bra direkta anfall mot MFF:s backlinje, där de hade kunnat bli något och Hasse Eklund sa i halvtid att han ville ha mer av det, men de gångerna som det kom något så var det för dåligt utfört, och efter 55 minuter handlade allt bara om att inte förlora med större siffror.

Adam Ladebäck
Den nu 27-årige domaren gjorde allsvensk debut i november och har bara dömt enstaka matcher i år. En domarinsats är sällan perfekt, lika sällan som en spelarinsats, men han skötte det bra, var konsekvent, och verkade ha fin dialog med spelarna. Inte bara en lovande insats, utan en bra insats.

Två jobbiga månader för Falkenberg?
Det här var inledningen på en period för FF som är MFF (borta), Hammarby (hemma), och Häcken (borta). Sedan är det på pappret lite lugnare, innan det blir Djurgården (borta), IFK Norrköping (hemma), och AIK (hemma).

Falkenberg har förmågan att ta poäng när alla har tänkt att det inte kommer att gå, men de kommande två månaderna lär de behöva få med sig allt som de kan få med sig, om de ska ha chans att stanna kvar i serien.

Publicerad 2019-08-18 kl 19:35