Malmö enkelt vidare i Europa League - Gall segerorganisatör i nya storsegern

Malmö FF hade redan 7-0 från hemmamötet mot Ballymena United i första kvalrundan i Europa League.
Då vann man på bortaplan med 4-0, där Romain Gall var matchens förgrundsfigur med ett mål och två läckra framspelningar.
- Det här var en bra omstart för mig efter att inte ha spelat på länge, säger Gall till Sydsvenskan.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Malmö vann hemmamötet mot Ballymena United i första kvalomgången i Europe League med hela 7-0. I returen på Nordirland valde Uwe Rösler att rotera laget kraftigt och gav även Tim Prica chansen att debutera i A-lagsammanghang när han fick hoppa in i andra halvlek.

Från bänken i första halvleken fick han se matchens pärla. Behrang Safari tog ner en boll utanför straffområdet, lät bollen studsa en gång innan han drog i väg en riktig drömträff. Volleyskottet gick rakt upp i krysset bakom Ross Glendinning och gav målvakten inte minsta chans att rädda skottet.

I andra halvlek gick Malmö ifrån relativt enkelt och Romain Gall var inblandad i samtliga mål. Först uppfattade mittfältaren en möjlighet att spela fram bollen på ett till Guillermo Molins. Fri med målvakten kunde anfallaren sätta dit 2-0.

En kort stund senare var det dags för nästa frispelning från Gall. Erdal Rakip tog en fin löpning i djupled och fick bollen av amerikanen. Fri med målvakten gjorde Rakip inget misstag och satte bollen för Malmös tionde mål i dubbelmötet.

En stund från slutet fick Malmö också en straff. Då steg Gall fram och rullade kyligt in bollen i målvaktens vänstra hörn när han kastade sig åt höger. Målet betydde 4-0 i matchen, 11-0 sammanlagt och tog Malmö enkelt vidare i Europa League.

- Det här var en bra omstart. Jag tänker fortsätta att jobba hårt på träningarna och fokusera på att förtjäna speltid även framöver, säger Gall till Sydsvenskan efter matchen.

För Malmö väntar i nästa omgång slovenska NK Domzale, som slog Balzan FC från Malta med sammanlagt 5-3.

Ballymena United: Ross Glendinning - Balmer, Addis, Bruns - McGrory, Millar, McGinty, Harpur, McCullough - Lecky, Mayse

Malmö FF: Melichárek - Nielsen, Brorsson, Safari, Lewicki - Berget, Rakip, Innocent, Gall, - Antonsson, Molins