Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inter försvarar lo scudetto

Fotbollskanalen

Mästartränaren José Mourinho förde Inter till klubbens femte raka ligaguld ifjol. Med Rafael Benitez vid rodret förlänger Champions League-mästarna sviten den här säsongen.

Det är ingen lätt uppgift han tar sig an, den före detta Liverpool-managern. Att ta över Inter efter att laget vunnit ligan (för femte säsongen i rad), cupen och Champions League är en utmaning som heter duga. I synnerhet då president Moratti verkar vilja bygga för framtiden och satsa mer på unga spelare. Gott så, men det räcker knappast för att försvara positionen som Europas bästa lag.

Frågan är om det räcker till att försvara ligatiteln. Mitt svar är JA! Inter har fortfarande ett mycket kompetent lag och en bred trupp som klarar skador. De värsta konkurrenterna har alla små bekymmer i form av ekonomiska problem (Roma), ålderstigen trupp (Milan) och dåligt självförtroende (Juventus efter den misslyckade säsongen ifjol).

Annons

Inter har tappat Mario Balotelli och egentligen inte spenderat särskilt mycket pengar på nyförvärv under sommaren. Franske anfallaren Biabiany, som är tillbaka efter att ha varit utlånad till Parma, är i alla fall en spännande spelare som Benitez tror mycket på. Mourinhos efterträdare vill för övrigt förändra Inters sätt att spela. I sann spansk anda vill han att laget ska spela mindre på kontring och att man ska försöka föra spelet i större utsträckning än ifjol.

Benitez vill alltså förändra ett vinnande koncept och göra Inter till ett mer spelande och offensivt lag. Men hur hanterar ”Rafa” pressen och de skyhöga förväntningar som fjolårets trippelsuccé automatiskt framkallar? Tålamodet hos fans och klubbledning ställs på prov och att Inter under dessa omständigheter skulle upprepa trippeltriumfen från ifjol är inte troligt. Däremot bör laget som sagt kunna försvara sin position på den inhemska scenen ytterligare en säsong.

Annons

Vi tror att Inter försvarar ligatiteln igen och spelar detta till två gånger degen hos betfair. Här är andra aktuella odds på vilka som vinner Serie A:

Milan: 6.60
Roma: 6.20
Juventus: 6.60
Napoli: 48.00
Fiorentina: 85.00

Publicerad 2010-08-30 kl 09:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto