Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama alla matcher från La Liga på TV4 Play

Viva La Liga med Kviborg: Så löser Real anfallproblemen

Spanien

Viva La Liga med Christopher Kviborg tar en titt på Real Madrid och dess anfallsproblematik.

I dagarna blev det helt klart att Real Madrid-anfallaren Gonzalo Higuaíns rygg är så pass illa däran att den måste opereras. Nästa vecka reser den franskfödde argentinaren till USA och Chicago för att lägga sig under kniven, hur länge spelaren blir borta spekuleras det naturligtvis vilt i inom spansk press men minst två månader är att räkna med.

Men som så många gånger förr så är det José Mourinho som är den utsatte och i just detta fall surar portugisen rejält över det faktum att han endast har den oberäknelige fransmannen Karim Benzema att tillgå. Florentino Pérez, som köpte anfallaren åt Manuel Pellegrini, har av förståeliga skäl satt stor prestige i fransmannens insatser och investeringen på knappa 400 miljoner kronor förväntas självklart att leverera därefter.

Annons

Karim Benzema har inte levererat om man räknar bort ett par sporadiska hat-tricks mot lokala brödgäng i Copa del Rey och betydelselösa matcher i Champions League. Han har mestadels fått sitta på bänken och snacka med Jerzy Dudek – José Mourinhos förtroende för Benzema är naggat i kanten, för att uttrycka saken milt. Gonzalo Higuaíns skada har således kommit oerhört olägligt för Real Madrid och José Mourinho.

Real Madrid klarar sig inte bara med Karim Benzema, ska titlarna in så räcker det inte med en ojämn fransman på topp som vart fjärde match har vaknat på rätt sida. Därav kommer Real Madrid att ge sig ut på transfermarknaden även fast en syrlig José Mourinho konstaterat motsatsen. Den stora problematiken med att värva under vintern är att stjärnspelarna är bundna till Champions League-spel med andra klubbar och därför kommer Real Madrid värva en spelare som kan användas både i ligaspelet men även i den turneringen som har prioritet nummer ett i Madrid, Champions League.

Annons

Men ”vem som helst” kan inte representera Real Madrid, den forne Real Madrid-presidenten Ramón Calderón får ursäkta då han lånade in West Ham-yttern Julien Faubert vars främst merit var att han somnade under en hemmamatch på Santiago Bernabéu.

Florentino Pérez vill göra Los Blancos än mer spanskt och därför är Athletic Club-stjärnan Fernando Llorente det logiska valet. Han kan spela både i ligan och i Champions League för Real Madrid om han värvas och han är spanjor. Den annars så krävande Bernabéu-publiken har allt som oftast spanska spelare som sina favoriter och en landsman buar man inte lika hellre ut än låt oss säga Karim Benzema. Mycket tyder på att Higuaíns rygg blir Benzemas fall, värvas Llorente in så är det en stjärnanfallare för mycket som ska få speltid i The Special Ones strikta 4-2-3-1-system och att det blir Karim som får ta Air France hem till moderlandet är ingen vågad gissning, snarare en sanning skriven i sten.

Annons

Karim Benzemas räddning är att Real Madrid budgetvärvar sig ur skadekrisen. Ett lån av Manchester City-rebellen Adebayor eller ett billigt köp av Hércules paraguayan Nelson Valdez försätter förvisso Benzema på bänken väl när Higuaín är tillbaka men han slipper flyga hem.

Stalltipset är dock att Fernando Llorente snart drar på sig den vita Real Madrid-tröjan, han har trots allt ”råkat” befinna sig på samma hotell i Madrid som sportsligt ansvarige Jorge Valdano och gudfadern själv, Florentino Pérez. Vad dessa tre herrar snackade om? Vi kan endast spekulera i det, men det var nog inte en diskussion om vädret varje fall…

Deportivo är utan tvivel en vålnad av sitt forna jag men för Real Madrid och Barcelona är man oftast ett spöke hemma på Riazor. Barcelona, som möter ”Super-Depor” på lördag, har bara en seger på de fem senaste försöken – fortsätter Riazor att gäcka storlagen?

Annons

Hércules Real Madrid-lån Royston Drenthe gick från hyllad till hatad på bara ett par veckor då holländaren efter utebliven lön kom sent till uppstarten. Hur tar hemmapubliken emot sin ”favorit” när Atlético från huvudstaden Madrid gästar?

Markus Rosenberg gillade inte att bli utbytt i den senaste omgången och skällde därför ut Racing-tränaren Miguel Ángel Portugal som för övrigt är kusligt lik Roxy Music-sångaren Bryan Ferry. Får svensken spela mot Sporting i nästa match?

Real Madrid tar emot succélaget Villarreal, ett möte som ofta blir både målrikt och underhållande. Tar Karim Benzema den sista chansen eller välkomnar han Fernando Llorente med en plattmatch?

Levante – Valencia avslutar söndagens omgång, ett derby mellan två Valencia-klubbar vars arenor bara ligger fyra kilometrar ifrån varandra.

Annons
Publicerad 2011-01-09 kl 11:15

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto