Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Engelsk riskkaptalist i kontakt med Malmö FF

Allsvenskan

Ex-spelaren Ray Ranson har tjänat miljoner på att investera i fotboll.
MFF, nästa?
- Känner till vem han är men har inga övriga kommentarer, säger Håkan Jeppsson till fotbollskanalen.se.

Mästarklubben Malmö FF är i ekonomisk kris och har på fredagen kallat till presskonferens för att redovisa det allvarliga läget. Fotbollskanalen.se kan avslöja att MFF haft kontakt med riskkapitalisten Ray Ranson vars hedgefond SISU capital investerat i fotboll under många år.

MFF-basen Håkan Jeppsson är kortfattad när fotbollskanalen.se når honom:
- Jag kan inte kommentera alla rykten som florerar, säger han.

Har det här någonting att göra med det ni kommer att presentera på presskonferensen, eller kan du avfärda det?
– Det kan jag avfärda.

Men du känner till Ranson?
– Jag känner till vem han är men har inga övriga kommentarer.

Annons

Uppgifter till fotbollskanalen.se gör gällande att SISU Capital skulle investera 20-30 miljoner i Malmö FF och det stämmer väl med uppgifterna om att klubben under lång tid letat efter externt riskkapital på olika sätt. Malmö FF har drabbats av att man inte kunnat sälja spelare och att arenan inte går bra, samtidigt som kostnaderna för arenan är för höga.

Tidigare har man i tre olika omgångar tagit hjälp av rika privatpersoner i Malmö-området. Först våren 2001 när Sigma-ägaren Dan Olofsson och några till räddade MFF:s elitlicens och sedan fick bra avkastning när klubben sålde Zlatan Ibrahimovic. Därefter har man satt upp Pildammarna Invest I och II med bland andra förre MFF-basen Bengt Madsen.

Ray Ranson är engelsk U21-landslagsman som gjorde över 450 matcher för Manchester City, Birmingham och Newcastle. Därefter sålde han försäkringar på de engelska kanalöarna och började investera sina vinster i fotboll, i både spelare och som långivare. Bland annat stod han för många lån till Leeds United i utbyte mot säkerhet i form av framtid publikintäkter.

Annons

Han försökte även köpa Aston Villa, Birmingham, Southampton och Manchester City när klubbarna låg illa till ekonomiskt, men blev till slut ägare till Coventry för tre år sedan efter att ha köpt den en halvtimme innan klubben gick i konkurs.

Publicerad 2011-01-28 kl 13:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto