TV: Här dansar kungen av Milano - Pato sänkte Inter i superderbyt

Italien

Superderby på San Siro.
Då bjöd kungen av Milano upp till dans.
Pato låg bakom allt och sänkte Inter.

Sedan tidigare stod det klart att svenske Zlatan Ibrahimovic skulle missa matchen på grund av avstängning. Och tränaren Massimiliano Allegri hade tagit ut en startelva med Pato och Robinho som offensiva spetsar.

Ett smart drag skulle det visa sig.

Efter 43 sekunder (!) satte brassen Pato 1-0 för Milan. Robinho kom fri, men stoppades av målvakten Cesar som dock tvingades peta ut en retur. Bollen damp ner hos Pato som rullade in ledningsmålet iskallt. Vilken start!

Matchen fortsatte sedan i samma stil, med snabba kontringar, ribbträffar och sköna frisparkar. Efter 56 minuter slank Pato på nytt igenom försvaret, på en passning från Boateng. Chivu hann inte med, utan tvingade haka upp brassen. Frilägesutvisning och kort direkt.

Kort senare kom även 2-0. Milan rullade runt i ett finfint anfall, Abate fick bollen och slog ett inlägg mot bortre stolpen. Vem som stod där? Pato såklart. Forwarden nickade in bollen och drog med sig lagkompisarna i en skön segerdans.

Pato blev dock inte ensam i protokollet. Efter 88 minuter revs inbytte Antonio Cassano ned i straffområdet. Han lade själv upp bollen på elvameterspunkten och klippte till - 3-0 till Milan. Bara någon minut senare fick Cassano emellertid lämna planen, efter en märklig närkamp. Det såg ut som att han satte ett knä i sidan på motståndaren, men det röda kortet verkade väl hårt dömt.

Nåväl. Tack vare de tre poängen kliver Milan upp i ensamt majestät i tabellen. Fem pinnar skiljer ner till just Inter, som är tvåa. Trean Napoli kan klättra förbi de blåsvarta om de vinner sin hängmatch.

MILAN: Abbiati, Abate, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta, Gattuso, Van Bommel, Seedorf, Boateng, Pato, Robinho.

INTER: Julio Cesar, Maicon, Ranocchia, Chivu, Zanetti, Thiago Motta, Cambiasso, Sneijder, Pandev, Eto’o, Pazzini.

Matchen ser du i TV4 Sport med start 20.45!

Publicerad 2011-04-03 kl 00:12