Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gustav Svensson har inte hört något från Hamrén: ”Inte ens varit här och kollat”

Andra ligor och cuper

Han gör succé i ett av Turkiets bästa lag. Trots det har landslaget inte visat något intresse för Gustav Svensson.
- Lite förvånad är man väl. Hamrén har inte ens varit här och kollat, säger han till fotbollskanalen.se.

Gustav Svenssons Bursaspor är som bekant regerande mästare i Turkiet och ligger för närvarande trea i ligan. Svensson är ordinarie i laget, tränare Ertuğrul Sağlam tror stenhårt på honom och som defensiv mittfältare har han bidragit till att laget släppt in minst antal mål i hela ligan. Detta till trots verkar han inte vara aktuell för Erik Hamréns landslag – och menar att han inte haft någon kontakt med landslagsledningen.

- Ingenting har jag hört. Ingenting.

Svensson menar att han inte direkt går och tänker på landslaget, men att han ändå är något överraskad över att Hamrén inte visat något intresse för honom.

Annons

- Lite förvånad är man väl ändå. Hamrén har inte ens varit här och kollat. Men det kommer väl. Allt tar sin tid och det är bara att fortsätta utvecklas så får man vara redo när chansen kommer.

Svensson var ju med i Hamrén allra första landslagstrupp, den som förlorade mot Italien med 1-0 i Cesena. Men sedan dess har det alltså varit tyst, och att Svensson spelar i Bursaspor i turkiska ligan, och inte i exempelvis holländska ligan – ser han inte som en förklaring.

- Jag tror inte att det har med det att göra. Det är deras jobb att åka och kolla på spelare, och de väljer väl att kolla på andra spelare.

Men det är en stor ambition du har, landslaget?
- Absolut, det är något man verkligen strävar efter. Det är en dröm man har – alla vill ju spela i landslaget. Men jag tror att min chans kommer komma, och jag tror att matcher som den jag spelade mot Fenerbache i helgen är ett väldigt bra sätt att utveckla sig själv.

Annons

Ja, Svensson och Bursaspor kryssade borta mot Fenerbache, vilket gör att en återupprepning av fjolårets sensationella förstaplats ser svår ut. Det Svensson främst tar med sig från mötet var därför atmosfären.

- Stämningen på deras arena är helt fantastisk, helt magisk. De är helt galna fansen – riktigt fanatiker. Stämningen blir helt otrolig.

Publicerad 2011-04-05 kl 16:35
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto