Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Guillous påhopp: "Zlatan kan säkert ingenting om jakt"

Sverige

Zlatan saknar jaktintresse, dundrar Jan Guillou.
Enligt författaren är landslagskaptenens nya hobby ”kolossalt pinsam”.
- Han kan säkert ingenting, säger Guillou till Nöjesguiden.

Milans och Sveriges största fotbollsstjärna ägnar som bekant en allt större del av sin fritid åt just jakt. När han skadade ljumsken för någon månad sedan passade ”Ibra” på att göra en avstickare till Norrland för ändamålet, och han har dessutom gjort flera uppmärksammade jaktresor utomlands.

Men trots dessa vildmarksturer och ett till synes växande engagemang vägrar Jan Guillou att låta sig imponeras av Ibrahimovic. Journalisten, debattören och författaren har själv ett långt förflutet som fritidsjägare, och hade kring millennieskiftet ett eget tv-tprogram på temat.

– Zlatan? Söte Jesus. Det verkar kolossalt pinsamt. Han har inget naturintresse, ingen anknytning till jakt och kan säkert ingenting om saken. Sådant är alltid pinsamt, säger Guillou i en intervju med Nöjesguiden.

Annons

Men du måste väl också ha varit nybörjare en gång i tiden?
– Ja, jag var nybörjare i tio år. Jag tror inte att Zlatan har ett genuint jaktintresse. Han har vuxit upp i en förort med mycket begränsad tillgång till natur och har haft fotboll som sitt stora intresse. Det är lika absurt som att Zlatan plötsligt skulle få för sig att han var svampplockare.

När Nöjesguiden pekar på att Guillou visar upp ”en tråkig attityd”, och att Ibrahimovic, så vitt någon kan veta, kanske förkovrar sig så gott han förmår genom att läsa naturböcker, väljer 67-årigen att backa.

– Ja, det skulle i så fall vara en positiv överraskning och i så fall skulle plötsligt konversationen löpa mycket lättare (om vi sågs, reds anmärkning).

Publicerad 2011-10-06 kl 17:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto