Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ljungberg om Zlatans angrepp: ”Synd om honom”

Sverige

Zlatan Ibrahimovic går hårt åt Fredrik Ljungberg i sin bok.
Vilket förvånar Japan-proffset:
- Det är synd om honom att han behöver det, säger Ljungberg till fotbollskanalen.se.

För en vecka sedan kom Zlatan Ibrahimovic biografi och i boken går Sveriges lagkapten hårt åt Fredrik Ljungberg som får öknamnet ”primadonna” och anklagas av Zlatan för att ha kört med överklass-stil.

Fotbollskanalen.se når Fredrik Ljungberg i bostadsorten Shizuoka city i Japan, 40 minuter från huvudstaden Tokyo, där han sedan i september spelar fotboll för Shimizu S-Pulse. Han har inte undgått skriverierna om Zlatans bok:

- Jag har sett något och sedan har en kompis berättat något om det, men jag kan inte säga att det är det viktigaste i mitt liv och att jag bryr mig särskilt om det, säger Fredrik Ljungberg.

Annons

Hur ser du på det han skriver om dig?
- Vi är alla olika och man kan se på det olika sätt, men jag känner mest att det är synd om honom att han behöver det. Kommer inte jag överens med någon så tar jag det ”face-to-face” och går vidare sedan, det är inget jag behöver skriva i en bok.

Varför tror du han gör det?
- Jag är lite förvånad och det är konstigt, men kan jag hjälpa till att sälja böcker så får jag väl göra det.

Fredrik Ljungberg vill inte på något sätt påskina att han och Zlatan Ibrahimovic var vänner i landslaget, men han är ändå överraskad över angreppet och tal om brist på respekt och att deras relation var så dålig att Zlatan inte ens vill nämna honom vid namn i boken:

- Vad ska jag säga, jag tycker inte det var så illa. Vi är alla professionella spelare som gjorde vårt jobb och ibland har man olika uppfattningar, men det låter man inte påverka fotbollen utan man kör på. Det var inte mer än så, säger Fredrik Ljungberg.

Annons

Hur ser du på att han berättar om sådant som man ofta håller i omklädningsrummet, som från EM 2004?
- Det är helt upp till honom, många gör ju så att man tar det ”face-to-face” och sedan håller men tyst om det utåt.

Även om den 34-årige Fredrik Ljungberg slutade i landslaget efter EM 2008 har han givetvis koll på Blågult:
- Självklart, jag följer så mycket jag kan se, även om det ofta blir på någon stream på Internet och det är inte alltid det bästa, säger Ljungberg.

- Men jag blev skitglad när Sverige gick till EM efter att ha slagit Holland och ser fram emot nästa sommar och hoppas att det ska gå bra.

Fast han lär inte vara på plats då, för spelet i Japan har dragit i gång då:
- Jag tror att vi börjar i mars igen, säger Ljungberg:
- Jag har ett år till på kontraktet och de ville skriva ännu längre men vi får se hur det blir.

Annons

Efter en lång och framgångsrik karriär, som förutom 75 A-landskamper och fem stora mästerskap för Sverige, även innehöll spel för Halmstad, Arsenal där han vann Premier League två gånger och FA-cupen tre gånger, West Ham, Seattle, Chicago och Celtic så blev det Japan i september:

- Jag trivs som fisken i vattnet, säger han och skrattar
- Jag har varit förälskad i landet ända sedan vi var här under VM 2002 och vi spelar en rolig fotboll i laget.

Shimizu S-Pulse är i mitten av tabellen och har sedan Ljungberg kom bara förlorat en match av de sju som spelats och i de flesta har svensken startat.

- Vår tränare vill verkligen spela fotboll så det är skitkul att spela här, säger Ljungberg.

- Vilken standard det är? Min tränare som varit runt en hel del, bland annat jobbat med Hiddink i Sydkorea och även varit tränare i USA och varit i LA Galaxy, säger att ligan här är bättre än MLS. Det är en teknisk fotboll med många snabba och tekniska spelare och det är en bra standard, det är bara att titta på Japans landslag.

Annons

Efter ligans slut om några veckor väntar Japans FA-cup och beroende på hur det går kan det blir spel för Fredrik Ljungberg både över jul och nyår.
- Det är väl det enda negativa om det skulle gå bra, säger han.

Publicerad 2011-11-17 kl 15:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto