Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Olsson redo att slåss om Lagrells jobb: "Gör comeback om distrikten lyssnar"

Allsvenskan

Kampen om Lars-Åke Lagrells jobb tar en ny vändning. Lars-Christer Olsson öppnar för att återuppta sin kandidatur.
- Han gör det gärna – om distrikten lyssnar på honom, säger Bosse Johansson.

Ända sedan i somras har striden pågått för fullt om att erövra den mest prestigefyllda posten inom svensk fotboll. Ordförandeklubban i SvFF blir ledig i mars och två aspiranter pekades tidigt ut som storfavoriter till att få svinga den.

Den förre elitdomaren Karl-Erik Nilsson och dennes huvudmotståndare, tidigare Uefa-generaldirektören Lars-Christer Olsson.

Men sedan de tunga distriktsförbunden i Götaland och Svealand öppet ställt sig bakom Nilsson bestämde sig hans rival för att avbryta sin kandidatur i november.

Olsson var besviken över själva valprocessen, där enbart det norrländska distriktsförbundet velat bjuda in honom för att diskutera sakfrågor. I övrigt tycktes de röstberättigade ha bestämt sig redan på förhand - och då valde Olsson att lämna rejset.

Annons

I tisdagens upplaga av Svenska Dagbladet publicerar Sef-ordföranden Bosse Johansson ett debattinlägg i frågan. Johansson riktar kritik mot att fotbollförbundets valberedning, med Böje Sandgren i spetsen, inte lyckats förmå distrikten att bjuda in kandidaterna.

- Det är en renhetsfråga, jag känner ett obehag över att en så här viktig fråga till synes kan avgöras i det fördolda. Det finns en mängd rykten i svang som endast kan bemötas genom en öppen process, säger Johansson till fotbollskanalen.se.

När fotbollskanalen.se talar med Börje Sandgren påpekar han dock att valberedningen ända sedan i maj aktivt uppmuntrat distrikten att bjuda in de olika ordförandekandidaterna.

- Det är säkert sant, och jag vet att valberedningen gör sitt bästa, men vi kan ju konstatera att varken Götaland eller Svealands distrikt följt den uppmaningen. Där borde direktiven vara tydligare. Man ska behöva bjuda in kandidaterna och lyssna direkt på dem. Jag vet att Lars-Christer Olsson kvarstår som kandidat – om processen sker på ett öppet och transparent sätt. Så sent som i går pratade jag med honom och då berättade han det för mig, säger Johansson.

Annons

Olsson vill återuppta kampen med Nilsson?
- Han gör gärna det, redan i dag, om Götaland och Svealand ändrar sig. Bjuder de in honom för att debattera svensk fotboll, då ställer han upp. Det är ett mer modernt sätt att arbeta på. Sedan kanske Karl-Erik Nilsson ändå vinner valet i slutändan, men jag är helt övertygad om att vi får en mer enad rörelse om vi sköter det här öppet.

Publicerad 2012-01-17 kl 16:54

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto