Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Landslagsdebutanten dumpad av MFF: Hoppas de ångrar sig

Sverige

DOHA. Malmö FF hyllas för att släppa fram talanger.
Men MFF släppte Sveriges nya succéback Erdin Demir - utan att ens höra av sig när kontraktet gick ut.
- Klart att det är en revansch, säger han till fotbollskanalen.se.

När Sverige slog Bahrain med 2-0 var det en MFF-fostrad spelare som tillhörde dem som glänste mest: Erdin Demir.
Han kom till Malmö FF som sexåring och var kvar till han var 18 år – och då släpptes han utan att få riktigt besked.
- Jag fick min grund i Malmö och det är jag tacksam för, men sedan är jag inte tacksam för att klubben inte trodde på mig hela vägen, säger 21-årige Erdin Demir efter sin debut i A-landslaget.

- Det var en stor besvikelse när de bara släppte mig så och det är klart att det är en revansch när det gått så här bra.

Tror du MFF ångrar sig?
- Det hoppas jag, jag spelade där till jag var 18 år och skolad där. Skönt att bevisa att jag håller.

Annons

I Youtubeklippet här intill från 2007 är det ett reportage om Malmös kommande talanger: Jasmin Sudic, Agon Mehmeti och Erdin Demir. Sudic är kvar i Malmö, Mehmeti är i Palermo och Demir försvann från Malmö FF.

Fortfarande vet inte Erdin Demir vem som tog beslutet eller varför MFF släppte honom.
- Det har jag ingen koll på, det var så att jag blev skadad och hade utgående kontrakt och var 18 och man skulle få A-kontrakt. Jag vet inte, men jag undrar än ibland…men det är inte lika viktigt nu eftersom det gått bra.

Ingen som hörde av sig då?
- Nej. De ringde inte och ville förlänga. Kontraktet gick bara ut. Jag hade brutit benet och de kanske inte trodde att jag skulle komma tillbaka lika starkt.

Tvivlade du inte själv?
- Jag tvivlade på att jag skulle komma tillbaka lika bra, men jag hade disciplin och körde på och det var många runt om mig som trodde på mig.

Annons

Räddningen blev en division 1-klubb i Malmö där han började spela 2009:
- Jag hade en tränare i LB07 (Erol Bekir) som trodde på mig. När jag kom dit fick jag förtroende direkt även om jag inte var i toppform och jag fick spela matcher och det gick bra.

I slutet av 2010 kom Lasse Larsson från Trelleborgs FF och fyndade. Han såg direkt potentialen i Erdin Demir. Inför allsvenska starten var TFF:s Dennis Melander så imponerad att han i en chatt på Sydsvenskan skrev: ”Erdin Demir blir ett utropstecken.”
Mindre än ett år senare har Erdin Demir gjort en stark allsvensk säsong, tagit en plats i U21-landslaget, miljonvärvats av Brann och debuterat i A-landslaget. Dagen efter matchen är han omtumlad.
- Det känns väldigt bra, skönt att vakna upp efter debuten och det kan inte vara bättre.

Någon som hört av sig?

Annons
- Ja, många har grattat hela natten och många är glada. Tog tid innan jag kunde somna. Inte alla som får göra en landskamp.

Någon gammal ledare från Malmö?
- Nej, det har de inte.

Vad betydde Tom Prahl i TFF för dig?
- Jättemycket, han gav mig det jag behövde mest, det defensiva, och sedan förtroende. Han har betytt oerhört mycket för min utveckling.

Erdin Demir har varit både vänsterytter och vänsterback, och inledde säsongen i TFF som mittfältare, men efter tre matcher tog han klivet ner – och nu stannar han där.
- Nu känner jag mig mer hemma som vänsterback.

Hur resonerade du i valet mellan Djurgården och Brann?
- Det var rätt så nära med Djurgården men jag besökte Brann också och de trodde på mig och var beredda att köpa loss mig och det var inte Djurgården på samma sätt. Så jag fick en bra känsla av Brann så det var rätt lätt val.

Annons

Blev många miljoner till Trelleborg?
- Det är TFF värt, klubben trodde på mig.

Var siktar du nu?
- Målet är fortsatt utveckling, jag har bara en säsong i allsvenskan och det är nog minst av alla här, och även om det gick bra så vill jag fortsätta utvecklas och så småningom komma med i A-landslaget.

- Ska man vara realistisk är det en bra bit ifrån, men kan jag utveckla min defensiv och lära mig stänga igen så tror jag att jag kan nå A-landslaget.
Sett till utvecklingen det senaste året för Erdin Demir är det absolut ingen omöjlighet.

Publicerad 2012-01-19 kl 11:43

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto