Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fotbollskanalens spelarbetyg – MFF-duo och Elfsborgs-duo i topp

Sverige

DOHA. Sverige slog även Qatar, 5-0 (0-0) och efter en svag första halvlek lossnade spelet efter Durmaz öppningsmål. Här är fotbollskanalens spelarbetyg:

Jimmy Durmaz
UT 74. Pigg, rapp och modigt utmanande. Kanske väl bollkär och ganska ofta slutar det i inget alls när han röjer. Inte sällan är det irriterande att han inte avslutar, därför var det härligt att se 1-0. Från högerkanten klev han in och tog ett starkt skott med vänstern.

Jiloan Hamad
UT 46. Väldigt stark under den halvlek han fick ta högerkanten. Det var runt MFF:aren det hände och via hans fötter skapade Sverige en del framåt. Var en aning för ensam men han vågar utmana och söka offensiva lösningar.

Oscar Hiljemark
UT 61. Inte lika stark som senast, men ändå vass. Låg bakom 2-0 med briljant rusch och precist inlägg. Vann dueller och står oftast rätt och är säker. Frispelningarna är verkligen fina. Hade även skott som kunde gett ytterligare mål men det blev avvinkat när styrningen av Holgersson blev avvinkad för offside.

Annons

Viktor Claesson
UT 61. Kanske tagen av stundens allvar och inledde trögt? Växte efter hand in i matchen och blixtrade till med några ”one touch” som gav öppningar. Funkade då i den släpande forwardsrollen, men han är oslipad. Klev ut till vänster efter paus och fick göra 2-0 när han vallade in sin egen retur.

Tobias Hysén
Tryckte in 3-0 efter en patenterad vänding. Ett klassmål där han till slut fick läge och utnyttjade det. Gjorde även 5-0 och spelade fram till 4-0, samt en rejäl arbetsinsats av anfallaren som löpte mycket både framåt och bakåt, men han kom inte i så många lägen sett till ett trångt qatariskt försvar.

Mikael Dyrestam
Några riktigt bra uppspel och passningar där Hamrén berömde honom. Även stark på de offensiva hörnorna och vann duellerna men fick inte bollen på mål. Tog definitivt ett kliv i rankingen sett till insatsen.

Annons

Anders Svensson
Kraven på lagkaptenen är naturligtvis högre och hans betydelse för ett ungt landslag ska inte underskattas. Men det var tydligt att det är januari och passningar och avslut är inte av samma klass som de brukar vara även om det var en solid insats centralt. Han är lugn, trygg och säker.

Johan Dahlin
UT 46. Egentligen inte satt på så många prov och stod för bra snack. Var vaken på ett långskott men missbedömde utrusning och backade, och då räddade ribban honom när han blev överlobbad och sedan hade han svårt med skruvat skott men fick det under kontroll.

Erdin Demir
UT 46. Inte fullt lika stark som mot Bahrain men blev starkare och avslutade med en vass räd och skott. Var pigg på att kliva fram och utmana och ge alternativ. Svagare i det defensiva spelet de gånger han blev utmanad.

Annons

Karl-Johan Johnsson
IN 46. Visade klass när han reflexräddade ett skott i det som var Qatars bästa möjlighet i matchen. HBK-målvakten hade inte många andra tillfällen att glänsa för spelet var mest på andra planhalvan efter paus.

Marcus Olsson
IN 46. Väldigt löpvillig och uppoffrande i den centrala offensiva mittfältsrollen. Inblandad i förspelet när Hysén vände in 3-0 och hade ett par skott men hade inte flytet och/eller touchen i passningar och avslut för att riktigt lyckas.

Adam Johansson
IN 46. Fick kliva in som vänsterback. Vasst skott när han klev in i planen och avslutade. En starkare insats än mot Bahrain och han var inte obekväm trots fel kant för honom. Vågade fylla på en del i offensiven.

Marcus Holgersson
Nja, det här var inte hundra och nära underkänt. Blev av med bollen och slog bort passningar och hade svårt på kontringar i första halvlek. Just uppspel och spel med fötterna är inte hans styrka. Borde kanske fått ett mål efter styrning men det blev avvinkat för offside.

Annons

Emil Salomonsson
Ska utmana om högerbacksplatsen är förhoppningarna, och då får han visa mer för nu var han nära en etta. Hade några lägen till inlägg men de var inte ens nära och en svag rensning gav farligt skottläge. På plussidan fanns att han var löpvillig och vågade.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Simon Thern (IN 61), Erik Friberg (IN 61), Niklas Hult (IN 74).

Publicerad 2012-01-23 kl 16:36

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto