Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Larssons råd till Guidetti: ”Ligg lågt och fortsätt dunka in mål”

Sverige

Henrik Larsson har spelat i Feyenoord – och vet hur stor John Guidetti är i dag.
Och tror på anfallaren i EM:
- Definitivt om han fortsätter leverera, säger Larsson till fotbollskanalen.se.

Henrik Larssons första utländska proffsklubb var Feyenoord och under fyra säsonger gjorde han 26 mål på 101 för Rotterdam-klubben och han inser att John Guidetti är en gigant i dag.

- Det är klart att han är stor hjälte i Rotterdam i dag efter att ha gjort tre mål på Ajax. Det är den bittraste rivalen, säger Henrik Larsson som själv inte såg matchen men har koll på Guidetti:
- Ja, det går inte att missa.

I Feyenoord finns en av Henrik Larssons bästa polare från proffslivet, Givanni van Bronckhorst, men Larsson säger att de inte snackat om Guidettis framfart.
Den nuvarande Landskrona-tränaren är förvånad över hur bra Guidetti gått med 14 mål på 13 matcher:

Annons
- Klart att man är överraskad, visste att han var bra men trodde inte att han skulle komma in och dominera på det sättet. Nu gäller det bara för honom att fortsätta att köra på.

Henrik Larsson vill inte ge sig för långt in i diskussionerna om John Guidetti ska få en plats i landslaget eller ej i vår, och med en träningsmatch mot Kroatien närmast:
- Nu skulle ju inte jag göra Hamréns jobb, jag tror säkert att Hamrén och Allbäck har bra koll på honom och jag är övertygad om att han kommer med om han ligger lite lågt och fortsätter att prestera.

Ligga lågt är inte direkt hans bästa gren, eller hur?
- Kanske är något han ska lära sig. Ibland är det bättre att lägga kraften på att fortsätta dunka in mål och inte snacka så mycket, och så kommer allt det andra.

Är han en man för EM?
- Fortsätter han att leverera så definitivt. Vissa i EM-truppen är givna och andra är på gränsen och då gäller det för dem som är på gränsen att prestera, och det kan vara svårt när han spelar i holländska ligan och andra spelar i allsvenskan.

Annons

Du gör inte comeback då och sätter stopp för Guidetti?
- Ha ha, nej, nu finns där ju anfallare.

Publicerad 2012-01-30 kl 15:01

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto