TV: Gerrards kusin missade straff - då vann Liverpool ligacupen

Cardiff kvitterade i den 118:e minuten och ligacupfinalen gick till straffar. Där vann Liverpool

Craig Bellamy är född och uppvuxen i Cardiff och har dessutom spelat för klubben, utlånad från Manchester City. När det blev dags att möta favoritklubbne tyckte dock managern Kenny Dalglish att det var läge att sätta Bellamy på bänken.

Från sin plats på bänken fick Bellamy se 20-årige Joe Mason sätta 1-0 för walesarna.

Bellamy byttes in i början av den andra halvleken och möttes av hyllningar, även från bortalagets fans.
I den 60:e minuten fick Liverpool till sist utdelning när Martin Skrtel tryckte in bollen på en retur efter att Luis Suarez nickat i stolpen.

Matchen gick till förlängning och i den andra förlängningshalvleken satte inhopparen Dirk Kuyt 2-1. Men med två minuter kvar kvitterade Cardiff och matchen gick till straffar.

Liverpool vann straffläggningen. Den sista straffen missades av Anthony Gerrard - kusin till Liverpools kapten Steven Gerrard.

Publicerad 2012-02-26 kl 19:51