Mästerskapssagan över för Gambia - utslaget av värdnationen

Afrikanska mästerskapen

Afrikanska mästerskapen är över för Gambia och Tunisien.
För värdnationen Kamerun och Burkina Faso väntar semifinal.

Karl Toko Ekambi och Noah Sonko Sundberg.

På lördagen av avgjordes två av fyra kvartsfinaler i Afrikanska mästerskapen. Gambia, med flera svenskbekantingar i laget, ställdes då mot värdnationen Kamerun - en uppgift som blev för svår.

0-0 var ställning i paus men i inledningen av den andra halvleken avgjorde Kamerun matchen. Detta efter att Lyon-forwarden Karl Toko Ekambi gjort två mål inom loppet av sju minuter, vilket fastställde slutresultatet till 2-0.

Mästerskapet är därmed över för Noah Sonko Sundberg, Omar Colley, Modou Barrow, Bubacarr Jobe, och Ngum Dawada och Mohammed Mbye som alla har svenskkoppling. I en intervju med Fotbollskanalen tidigare i veckan beskrev den sistnämnde Gambias framgångar i Afrikanska mästerskapen som "en saga", en saga som alltså tar slut i kvartsfinal.

För Kamerun betyder segern att man nu är vidare till semifinal. Där väntar vinnaren mellan Egypten och Marocko, en match som spelas på söndag.

Klart för semifinal är även Burkina Faso efter att ha besegrat Tunisien med 1-0 under lördagskvällen. Dango Ouattara blev stor matchhjälte när han gjorde matchens enda mål strax innan halvtidsvilan, ett mål som räckte för att säkra segern.

I semifinalen ställs Burkina Faso mot vinnaren mellan Senegal och Ekvatorialguinea.