Mukiibi startade när Uganda tog sig ett steg närmre slutspel i Afrikanska mästerskapen

Afrikanska mästerskapen

Uganda spelade 1-1 mot Zimbabwe i Afrikanska mästerskapen.
Då spelade Östersundsförsvararen Ronald Mukiibi från start, i blott sin andra landskamp för Uganda.

På onsdagen spelade Zimbabwe mot Uganda i andra omgången i gruppspelen i Afrikanska mästerskapen. Då fanns Ronald Mukiibi på planen, i blott sin andra landskamp för Uganda. Östersundsspelaren spelade innan mästerskapet i en träningslandskamp mot Elfenbenskusten i hans debut för laget.

Försvararen startade som mittback och gjorde 90 minuter när matchen slutade 1-1. Uganda tog ledningen efter bara tio minuter, när Emmanuel Okwi rakade in en målvaktsretur.

Men knappa fem minuter innan halvtid kvitterade Zimbabwe när Khama Billiat styrde in Ovidy Karurus inlägg från vänsterkanten. Målet blev matchens sista och lagen delade på poängen.

Uganda toppar tillfälligt tabellen på fyra poäng, där Egypten och DR Kongo möter varandra senare på kvällen. Zimbabwe förlorade mot just Egypten i öppningsomgången med 1-0, medan Uganda slog DR Kongo med 2-0.