Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sonko Sundberg riktar kritik mot arrangören: "Det är oseriöst"

Afrikanska mästerskapen

Först sängar som är 77 centimeter breda - och sedan sex personer som delar en lägenhet i pandemitider.
Förutsättningarna har knappast varit optimala för Gambia och Noah Sonko Sundberg på vägen fram till landets största match någonsin.
- Det har varit kaosartat, säger den förre ÖFK-backen till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Noah Sonko Sundberg.

Under måndagskvällen spelar Gambia den största matchen i landets fotbollshistoria när Guinea väntar i åttondelsfinalen av Afrikanska mästerskapen.

För att ta sig dit har Gambia besegrat Tunisien och spelat oavgjort mot Mali, men utanför planen har förutsättningarna - minst sagt - lämnat en del i övrigt att önska. Det berättar den förre Östersunds FK-backen Noah Sonko Sundberg.

- Det har varit kaosartat. Inför den här matchen bor vi sex personer i en lägenhet. Det är oseriöst. Man vill ju inte sprida sjukdomen (covid). Först var vi på ett ställe med sängar som var 77 centimeter breda. Hur tänker man där? Efter 3-4 dagar fick vi singelrum och det blev helt okej, men sedan flyttade vi hit, säger Sonko Sundberg till Fotbollskanalen.

ANNONS

För honom, som har flera matallergier, har det också varit svårt med kosten under turneringens gång.

- Det är inte lätt att hitta glutenfritt, mjölkfritt och så, framför allt inte till frukost. Det blir ris med kyckling och det är inte jätteroligt att äta till frukost. Kosten har varit extremt svår för mig tyvärr, säger Sonko Sundberg och fortsätter:

- Hotellrummen har inte varit den höga standarden man väntat sig. Afrika är inte den mest välutvecklade kontinenten, men jag hade ändå väntat mig lite bättre kvalitet då det är den största turneringen i Afrika. CAF (som organiserar turneringen och är Afrikas motsvarighet till Uefa) har inte planerat tillräckligt bra.

Försvarsspelaren, som debuterade för Gambias A-landslag i oktober 2020 och nu gjort åtta landskamper, berättar också om en helt annan kultur jämfört med i Sverige.

ANNONS

- Kulturen här är extremt annorlunda. Det är mer "Mañana Mañana", "det löser sig senare", men man måste vara på dem 45 gånger innan de gör som man säger. Det är jobbigt för mig som är uppväxt i Sverige, då det är helt tvärtom här. Det är charmigt i vissa sammanhang, men man blir frustrerad. Många grejer har varit bra också, men vissa grejer måste bli betydligt bättre.

Publicerad 2022-01-24 kl 12:56

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto