TV: Andra krysset för Ghana – nu kan det krävas vinst för vidare avancemang

Afrikanska mästerskapen

Trots internationella stjärnor som Thomas Partey och Jordan Ayew har Ghana endast inkasserat två poäng efter kvällens kryssmatch mot Kamerun. Nu kan det krävas en vinst i den tredje gruppspelsmatchen för vidare avancemang.

Efter det skrällartade ghananska poängtappet senast mot Benin spelade man återigen oavgjort på Ismailia Stadium i mötet mot Clarence Seedorfs Kamerun. Beroende på hur det andra mötet i grupp F slutar kan det till och med krävas en ghanansk trepoängare i nästa match för fortsatt spel i Afcon.

Det var inte helt oväntat Ghana som började matchen bäst när man förde spelet och skapade flera målchanser. Den kanske bästa chansen, inledningsvis, att ta ledningen i matchen kom i den nionde minuten då ghananen Nuhu Kasim fick ett bra skottläge i straffområdet – men sköt över. Kamerun växte däremot in i matchen, men hade svårt att komma till några farliga lägen. Fem minuter innan halvtidsvilan fick däremot Kameruns Christian Bassogog en ypperlig möjlighet att spräcka nollan. Efter att Bassogog avslutat på ett inspel från Karl Toko Ekambi stod den ghananske keepern dock för en jätteräddning. Således slutade den första halvleken mållöst, 0-0.

I den andra halvleken hade bägge lagen svårt att komma till några farliga målchanser när spelet ofta böljade fram och tillbaka. I början på slutskedet av matchen tog Ghana över något vilket gjorde att Kamerun, även kallade De otämjbara lejonen, var tvungna att få till en förändring. Förbundskapten Seedorf bestämde sig därav för att göra ett dubbelbyte. Att “Franskduon”, innehållande Eric Maxim Choupo-Moting, till vardags i Paris Saint-Germain-anfallaren, och Angersstrikern Stephane Bahoken, byttes in spelade dock ingen roll då mötet i Ismailia slutade mållöst.

I den avslutande gruppspelsomgången ställs Kamerun mot Benin medan Ghana möter Guinea-Bissau. Två matcher där den förstnämnda spelas på Ismailia Stadium och den andra på Suez Stadium.