TV: Manés revansch - sköt Senegal till slutspel efter straffmiss

Afrikanska mästerskapen

Sadio Mané missade straff - men tog revansch.
Liverpool-stjärnan sköt - med dubbla mål - Senegal till slutspel.

Senegal, med stjärnspelarna Sadio Mané och Kalidou Koulibaly i laget, inledde sommarens upplaga av Afrikanska mästerskapen med att besegra Tanzania med 2-0, men föll sedan med uddamålet i andra gruppspelsmatchen mot Algeriet. Det innebar att laget behövde ett positivt resultat i måndagskvällens sista gruppspelsmöte med Kenya.

Så blev det också - men efter några om och men. Sadio Mané hade i första halvlek chans att ge Senegal ledningen, men fick i stället se Patrick Musotsi Matasi rädda hans straffspark.

- Han tar straffen, han gör som Hedvig Lindahl gjorde. Han tar den nere vid stolproten och klistrar till och med den, säger C Mores kommentator Anders Fredriksson i sändningen.

Till slut fick laget i stället utdelning i andra halvlek. Ismaila Sarr ordnade 1-0 efter ett inspel i straffområdet och lite senare gjorde Mané på egen hand 2-0. Liverpool-yttern vann en duell om en långboll, drev mot mål och såg till att det blev utökad ledning. Det var heller inte sista gången senegalesen fick fira.

Mané tog även lite senare revansch från straffpunkten, då Philemon Otieno fällde Sarr i straffområdet och fick rött kort. Den här gången var Mané kylig och skrev slutsiffrorna till 3-0 i matchen. Senegal blev därmed även klart för slutspel som grupptvåan bakom Algeriet.