TV: Marocko klart för åttondelsfinal - tog tung seger mot Elfenbenskusten

Afrikanska mästerskapen

Marocko blev efter kvällens uddamålsseger över Elfenbenskusten klara för åttondelsfinal i Afrikanska mästerskapen.
Segerskytt var Leganésforwarden Youssef En-Nesyri med sitt 1-0 i den 23:e minuten.

Se segermålet i spelaren.

På Al-Salem Stadium i Karo inkasserade Marocko sin andra raka seger i turneringen i och med vinsten mot Elfenbenskusten. Medan Marocko har säkrat avancemang kan det, beroende på hur andra matcher slutar, krävas en seger av “Elefanterna” mot Namibia för att resan i Afcon ska fortsätta.

Elfenbenskusten var nära en chockstart i matchen efter att, med knappa minuten spelad, varit mycket nära att ta ledningen. En fin nick av Aston Villa-anfallaren Jonathan Kodjia räddades dock på mållinjen av Marockos Romain Saiss. Drygt 20 minuter senare var Youssef En-Nesyri åt andra hållet mycket nära att ge Marocko ledningen, men anfallarens skott hamnade precis utanför målramen. Inte långt därefter, i den 23:e minuten, spräckte däremot En-Nesyri nollan i matchen. Efter ett mycket fint förarbete av Nordin Amrabat kunde Leganésforwarden skjuta in 1-0 när Marocko gick till halvtidsvilan med en uddamålsledning.

I början av den andra halvleken visade det sig tydligt vilken matchplan Marockos huvudtränare Hervé Renard hade pratat om under halvtidspausen. Att bevaka ivorianernas anfallsspel för att eventuellt kunna gå på kontring var marockanernas segerrecept. En matchplan som underlättades av att Elfenbenskusten hade svårt att skapa chanser när spelet inte riktigt ville sig – vilket ledde till att en frustration hos ivorianernas började växa sig allt större. Lättare blev det inte heller för Elefanterna av att lagkaptenen Serge Aurier tvingades utgå på grund av, något som såg ut som, en bristning i baksida lår. Under resterande tid av den andra halvleken höll Marocko undan och vann matchen med 1-0.

För marockansk del ställs man härnäst mot svenskbekantingen Stuart Baxters Sydafrika medan Elfenbenskusten avslutar gruppspelet i och med mötet mot Namibia måndagen den 1 juli.