TV: Nigeria kom undan med blotta förskräckelsen – inhoppare matchhjälte mot Burundi

Afrikanska mästerskapen

Mästerskapsdebutanten Burundi såg länge ut att ta en poäng mot Nigeria.
Men inhopparen Odion Ighalo ville annat och blev matchhjälte med sitt 1-0 i den 77:e minuten.

Se Ighalos mål i spelaren.

Efter att ha missat två raka slutspel i Afrikanska mästerskapen var Nigeria tillbaka i landslagsfotbollens finrum. Och trots att det länge såg ut att sluta mållöst mellan Nigeria och Burundi knep "Super Eagles" tre viktiga poäng på Alexandria Stadium i den egyptiska huvudstaden.

Det var inte helt oväntat Nigeria som tog tag i taktpinnen direkt med ett stort bollinnehav. Trots det stora bollinnehavet skapade man inte särskilt farliga målchanser. Det var istället Burundi som, i den första halvleken, var närmast att spräcka nollan. Innanför straffområdet avlossade Cédric Amissi ett skott, som den nigerianska keepern kunde rädda. Efter den inledande nigerianska pressen växte Olivier Niyungekos Burundi in i matchen och hade även en boll i ribban, men de första 45 slutade mållösa.

Det stora bollinnehavet hos nigerianerna fortskred även i den andra halvleken men man hade fortsatt svårt att skapa några hundraprocentiga målchanser. Det var istället Burundi som fortsatte att imponera och man stod upp bra mot Nigerias frekventa anfallsspel, till den 77:e minuten. Då gjorde nigerianen Odion Ighalo matchens första mål när han, efter att ha frispelats, satte 1-0. Trots ett tappert försök av Burundi att få till en kvittering slutade öppningsmatchen i grupp B med en nigeriansk uddamålsseger.

Efter kvällens möte ställs Nigeria härnast mot Guinea medan Burundi möter Madagaskar. Två matcher som, liksom den ikväll, spelas på Alexandria Stadium.