TV: Senegal vidare efter seger mot Uganda – trots Manés andra straffmiss i turneringen

Afrikanska mästerskapen

Storfavoriten Senegal är vidare i afrikanska mästerskapen.
På fredagen slog man Uganda med 1-0 efter mål av Sadio Mané, som även missade en straff.

Senegal är en av favoriterna till titeln i Afrikanska mästerskapen med spelare som Sadio Mané, M'Baye Niang och Kalidou Koulibaly. Mot Uganda räckte det med Sadio Manés enda mål i matchen för att gå vidare till kvartsfinal.

Efter bara ett par minuter fällde Ugandas målvakt Denis Onyango en anfallare vid straffområdet, men blev bara varnad för incidenten.

Senegal tog också ledningen i första halvleken. Liverpoolstjärnan Sadio Mané blev frispelad av M'Baye Niang och placerade kyligt in bollen bakom Denis Onyango. Ytterligare en gång i första halvlek var Onyango ute långt, men lyckades reperare sig själv och glidtacklade ut bollen till hörna.

Så lyckad var han inte vid nästa utrusning i början av andra halvleken. Sadio Mané var på väg igenom igen men blev kapad när Onyango kastade sig efter bollen. Domaren dömde straff men då revanscherade sig Onyango och räddade Manés försök. Det var Manés andra straffmiss i turneringen, efter att han brände en straff i sista gruppspelsomgången mot Kenya.

Det räckte dock inte, eftersom Uganda inte lyckades spräcka nollan och istället går Senegal vidare till kvartsfinal. Där väntar Benin, som tidigare under fredagen slog Marocko efter straffar.