POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

BP:s tränare hyllar sin kapten: ”Skulle hitta en BP-logga om man röntgade hans hjärta”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Uppsnack allsvenskan om BP i spelaren.

Portugisiske tränaren Luis Pimenta håller på att bygga ett nytt Brommapojkarna.
En han lutar sig mot i den processen? Gustav Sandberg Magnusson.
- Han är en kapten i alla avseenden, säger Pimenta till Fotbollskanalen.

I mitten av december presenterade Brommapojkarna sin ersättare till succétränaren Olof Mellberg. Portugisiske Luis Pimenta, som tidigare lett norska Kongsvinger, tog då över BP. Direkt förklarade han att han har en tydlig målsättning med 2018 - att slå klubbrekord genom att ta 35 poäng. Klubbens bästa placering hittills genom tiderna är en tolfteplats i allsvenskan på 34 poäng.

- Vi kan inte ha ett annat mål. Det är minimum. Det där är det minsta vi kan satsa på. För vi vill utvecklas som klubb, vi vill göra det bättre hela tiden. Så att göra det bättre än det som är bäst nu måste vara vår minsta målsättning, sa Pimenta till Fotbollskanalen efter att ha presenterats av BP.

Under allsvenskans upptaktsträff tidigare i veckan berättade lagkaptenen Gustav Sandberg Magnusson om sina intryck av nye tränaren.

- Han har varit super hittills. Han är passionerad och engagerad. Det är full fart, sa kaptenen.

Mittfältaren Sandberg Magnusson debuterade i A-laget redan 2009 och 26-åringen har varit uppe i allsvenskan tidigare med BP, men till den här gången ser han en stor skillnad i klubben.

- Nu satsar vi stenhårt på att stanna här. Det handlar om allt ifrån hur det är uppe i klubbhuset, hur vi har det, att det är nya lokaler, att vi har börjat träna morgonpass, att vi käkar frukost och lunch tillsammans. Vi är en riktig allsvensk förening, det har inte riktigt varit så tidigare.

Just Sandberg Magnusson hålls väldigt högt av tränaren Luis Pimenta.

- Alla i klubben vet att om man skulle röntga hans hjärta så skulle man hitta en BP-logga någonstans där inne, säger Pimenta till Fotbollskanalen.

- Han ger allt för den här klubben, i varje träning och match. Det smittar av sig. När man har en sådan spelare centralt i plan, en spelare som spelar med så mycket passion för klubben och ställer krav på alla, då smittar det av sig. Han är kapten i alla avseenden. Han är en fantastisk kapten. Det hjälper mycket i processen som vi är inne i att ha en sådan personlighet i truppen.

Det är just en process som portugisen pratar om att BP är inne i för tillfället, för att få allt att klaffa inför den allsvenska säsongen.

- Vi känner oss redo. Vi har jobbat väldigt bra på försäsongen, inte bara i utvecklingen av vår spelmodell men också när det gäller resultaten. Vi har sex vinster, två kryss och fyra förluster. Vi har fokus på våra prestationer, som blir bättre och bättre.

- Vi är optimistiska. Vi har en plan och ett mål, som är tydligt, om att vi vill göra den bästa säsongen i klubbens historia. Efter två och en halv månad i den här klubben tror jag ännu mer på att det kan bli en verklighet senare i år.

Vad var det första du fokuserade på när du tog över BP?
- Vi har en ny ledarstab, vi har 13 nya spelare, så självklart var det att skapa en grupp. Att skapa en grupp både utanför och på planen. Så först handlade det om att få alla att vänja sig vid de nya rutinerna, det nya sättet att göra saker på.

- Spelarna har gett oss väldigt bra feedback när det gäller den här processen, de nya teknologiska verktygen vi använder oss av, träningarna, hur vi strukturerar upp möten och träningar, hur vi sätter upp en strategi för matcherna, hur vi presenterar den strategin och hur vi jobbar med den strategin. 

Hur har det varit med en så stor spelaromsättning i truppen?
- Om de spelarna hade värvats in på ett slumpmässigt och oorganiserat sätt skulle det ha varit fruktansvärt för mig, men i det här fallet har BP rekryterat tydligt i linje med klubbens plan. Det har rekryterats spelare som kan prestera 2018 och nå 35 poäng, men också unga och lovande spelare som kan ge stabilitet för i år och åren framöver. Vi har en bra mix i truppen.

Hur ser du på era möjligheter att nå 35 poäng?
- Jag tror inte att det är en möjlighet. Jag vet att vi kommer göra det.

Du är säker på det?
- Det är så klart en åsikt och en profetia, men den bygger på två och en halv månads jobb, och det arbetet vi lagt ner säger tydligt att vi kommer nå vårt mål. Jag har ingen tvekan om det, avslutar Luis Pimenta.

Publicerad 2018-03-25 kl 16:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto