Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
5:52

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Uppsnack allsvenskan om Dalkurd i spelaren.

Dalkurd 2018: "Sugita kommer att göra det jobbigt för många i allsvenskan"

Försäsongen, nyckelspelarna, genombrottet, frågetecknet och snackisen.
Här är Fotbollskanalens genomgång av Dalkurd 2018.

Placering 2017: Tvåa i superettan

Nyförvärv: Leonard Pllana (fw, Norrby, tillbaka efter lån), Oliver Berg (mf, Odd), Sixten Mohlin (mv, Malmö FF, lån), Irfan Jasarevic (b, FK Krupa), Simon Strand (b, Lyngby), Younes Bnou Marzouk (fw, FC Lugano, lån), Ferhad Ayaz (mf, Örebro), Abdulaziz Demircan (mv, Konyaspor), Mohamed Buya Turay (fw, AFC Eskilstuna)

Förluster: Kujtim Bala (b/mf, slutat), Mohamed Bangura (fw, klubb ej klar), Robertino Kljajic (mv, klubb ej klar), Jalid Kerkich (b, Brage), Frank Pettersson (mv, Jönköpings Södra), Oscar Lundin (mf, Brage), Richard Yarsuvat (fw, Norrby), Predrag Randelovic (mf, IFK Värnamo)

ANNONS

FÖRSÄSONGEN
Nye tränaren Azrudin Valentic lär inte vara nöjd med gruppspelet i svenska cupen, där laget bara plockade en poäng (kryss mot Gävle, förlust mot Malmö och BP). På träningslägret i Portugal blev det två strafförluster och en seger. Dalkurd har även laddat inför premiären med ett extra träningsläger på Cypern.

NYCKELSPELARNA
Rewan Amin. Mittfältaren har höjts till skyarna av tränaren Azrudin Valentic vid ett flertal tillfällen under försäsongen och det den förre Heerenveen-mittfältaren visade upp i superettan gör honom till ett av de mest spännande namnen inför allsvenskan 2018. Flera allsvenska lag har varit ute efter honom, men han blev kvar i Dalkurd. Stort ansvar ligger också på kaptenen Rawez Lawan, med tanke på hans rutin och ledaregenskaper. Att prestigevärvningen Mohamed Buya Turay kommer igång och producerar mål blir också en viktig faktor för nykomlingen.

ANNONS

GENOMBROTTET
Oliver Berg ser på förhand ut att vara en spännande värvning från Norge och Ferhad Ayaz sitter inne på en enorm potential som han inte lyckades få ut i Örebro, men den jag tror kan flyga mest i förhållande till vad han levererat tidigare (i poäng) är japanen Yukiya Sugita. En härligt lurig dribbler med en blick och teknik som kommer göra det jobbigt för många i allsvenskan.

FRÅGETECKNET
Hur ser tålamodet i klubben ut? Truppen är stark för att vara nykomling och ambitionerna är ständigt väldigt höga. Men konkurrensen i allsvenskan är hård och det är långt ifrån givet att Dalkurd kan ta på sig den allsvenska kostymen för första gången på ett smärtfritt sätt. Så vad händer om nye tränaren Azrudin Valentic inte får ut vad som förväntas - sitter han helt säkert då?

SNACKISEN
Dalkurd har flyttat till Uppsala i vinter, men man kommer att spela sina hemmamatcher i Gävle. Den stora frågan är ju så klart hur laget kommer kunna hantera den situationen och hur klubben kommer att förändras med tiden i och med sin flytt. Vidare kan man inte gå runt det faktum att miljardären Kawa Junad pumpar in mycket pengar i föreningen. En hel del lag kommer nog försämras av sommarens transferfönster, men Dalkurd skulle faktiskt kunna trycka på gaspedalen då och kanske värva sig till en ännu starkare hösttrupp.

ANNONS

FOTBOLLSKANALENS TIPS
Alexander Malmkvist: 13
Andréas Sundberg: 12
Aron Forsberg: 10
Jonas Hansson: 12
Ludvig Ternstedt: 12
Martin Peterson: 10
Max Richnau: 11
Olof Lundh: 14
Sebastian Pearson: 12

Publicerad 2018-03-28 kl 15:16

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto