Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hallenius har hittat glädjen igen efter tuffa HIF-hösten: "Väldigt roligt att spela"

Allsvenskan

Linus Hallenius var petad och utfryst i Helsingborg i höstas. Nu stortrivs anfallaren med fotbollslivet igen i hemstaden Sundsvall, men känner ingen revanschlust mot HIF.
- Jag har lagt det bakom mig och jag är jäkligt glad för att jag har hittat en plats som jag trivs så här bra på, säger Hallenius till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

I mitten av november i fjol förberedde sig Helsingborgs IF för sina viktigaste matcher på många år. Två kvalmöten med Halmstad för att rädda det allsvenska kontraktet. Då fick anfallaren Linus Hallenius beskedet att han inte var aktuell för spel och fick ledigt från träning.

- Det är en konkurrenssituation där vi har tillräckligt med forwards som är bättre än honom för tillfället. Svårare än så är det inte. Det är två matcher kvar, jag har ju tittat hela säsongen vem som varit het och vem som inte har varit het. Tyvärr var det Linus som föll bort, sa tränaren Henrik Larsson då.

Linus Hallenius kom till HIF med en tung tid i Hammarby i bagaget. Anfallaren har tidigare berättat att efter den tunga perioden även i HIF, dit han kom inför säsongen 2016, övervägde han att sluta med fotbollen.

Annons

Men 27-åringen återvände till hemstaden Sundsvall och började spelade med Gif Sundsvall där han var mellan 2006 och 2009. Och där hittade han tillbaka till glädjen med att spela fotboll.

- Det har varit väldigt, väldigt roligt. Och det är väldigt kul att gå till träningarna igen och det är väldigt roligt att spela fotboll. Så det är väldigt positiva känslor, säger Hallenius till Fotbollskanalen.

Om du ser tillbaka på tiden i Helsingborg, vad känner du då?
- Just nu känner jag väl ingenting. Jag har lagt det bakom mig och jag är jäkligt glad för att jag har hittat en plats som jag trivs så här bra på och att det dessutom är hemma i hemstaden är en bonus. Jag har faktiskt inte tänkt på året som varit i Helsingborg på väldigt länge.

Det finns inte någon revanschlust att visa vad du går för efter att inte ha fått spela i slutet på förra säsongen?

Annons
- Nej. Det är inga speciella såna känslor utan jag hoppas väl mer att jag kan få… Att folk inte tror på allt de läser i tidningarna och får en bild av mig som inte stämmer. Jag hoppas mer på att folk som träffar mig och känner mig vet att jag är en snäll och go människa som vill folk väl.

I Gif Sundsvall är Linus Hallenius en av de mer erfarna spelarna. Och 27-åringen, 28 den 1 april, känner att han har fått ett stort ansvar i klubben.

- Ja, jag känner väl att jag har fått en viktig roll och att det är en roll som jag gillar. Eftersom jag är en av de äldre och är en av dem som har mest erfarenhet kring spel i allsvenskan och på hög nivå. Eftersom många är så pass unga och nya så att försöka hjälpa dem allt jag kan med den kunskap jag har och försöka att få dem att göra rätt saker. Lite så är det väl. Men som sagt, jag känner att jag vill leverera och hjälpa laget så gott jag kan. Jag är också spänd och förväntansfull inför säsongen och hoppas att jag kan bidra så mycket som möjligt, säger Hallenius.

Annons

Vad tror du Sundsvall har för möjligheter att lyckas i allsvenskan i år?
- Det är lite svårt att sia om tycker jag, vi får väl se när det drar igång. Det ska bli väldigt spännande att se i alla fall. Jag hoppas att vi kan få en bra start och att vi kan bygga vidare på det. Vi har ju väldigt ung trupp och det är väldigt många som är duktiga och talangfulla. Så kan vi få en bra start och bygga vidare på det så kan vi säkert bli en överraskning. Men jag tycker att det är för tidigt att spekulera eller sticka ut hakan och säga vad vi kommer att lyckas med. Vi får ta det match för match och så hoppas jag att vi kommer att bli bättre och bättre ju längre säsongen går. För vi är ganska tidigt i den här processen nu med lite nya spelare och en ny assisterande tränare som har lite nya idéer och så där. Så jag hoppas att man ska se en stadig utveckling under året.

Annons

Bredvid sig i anfallet har Hallenius nyförvärvet Samuel Aziz, som senast kommer från Huddinge IF, och 20-årige Peter Wilson. Redan under hösten så visade Wilson att han är ett framtidsnamn och gjorde sex mål för Giffarna. Nu hoppas klubbens fans att han ska ta nästa steg och slå igenom på allvar.

- Han hade en jäkligt bra höst. Jag följde väl Sundsvall rätt hyfsat i alla fall. Jag brukade se deras matcher när jag kunde, och det var imponerande att se. Mycket mål på få matcher och det är bara att hoppas att han kan fortsätta att bygga vidare på det. Han har sett bra ut på försäsongen. Jag hoppas såklart att han kan fortsätta utvecklas och fortsätta leverera mål och ta ytterligare steg i år. Det blir viktigt för oss, säger Hallenius.

Hur tycker du att samspelet er emellan fungerar?
- Vi är väl i en process där egentligen alla i laget håller på att lära sig hur de nya i laget spelar och hur man spelar med varandra. Vi har spelat med varandra några matcher här nu och det blir bättre och bättre. Vi försöker prata med varandra rätt mycket och så också. Vi har en konkurrenssituation där det är fler som vill vara med och slåss om platserna också så det är väl inte helt självklart som ska spela utan man får vara på tårna för att ta en plats.

Annons

På söndag inleder Gif Sundsvall allsvenskan med att möta AFC Eskilstuna hemma på Norrporten Arena. Det återstår att se om Linus Hallenius kan göra avtryck i serien efter några tyngre år. Men oavsett vad som händer har flytten tillbaka till Sundsvall gett honom passionen för fotbollen tillbaka.

- Det var egentligen ganska förutsättningslöst när jag började träna med Giffarna för att hålla igång här när jag var klubblös och var hemma i Sundsvall ändå. Jag gick inte in med några stora förväntningar eller förhoppningar utan jag tyckte bara det skulle bli kul att hitta nånstans där glädjen finns och där man får tillbaka sitt driv och sin hunger och det klickade väl från första dagen egentligen. Så det är långt, långt över förväntan och vad jag ens hade kunnat hoppas på. Sen dessutom att det är hemma i staden där vi kommer ifrån både jag och min fru det är såklart en bonus. Det känns jättebra, säger Hallenius.

Annons
Publicerad 2017-03-30 kl 14:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto