Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Stenhård konkurrens i Pekings anfall: "Den som springer mest har störst möjlighet"

Allsvenskan

Jens Gustafsson kommer ha angenäma problem då han ska ta ut sitt anfall.
För konkurrensen är stenhård.
- Den som springer mest har störst möjlighet, säger Gustafsson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Jordan Larsson, Kalle Holmberg, Christoffer Nyman, Simon Skrabb och Pontus Almqvist. IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson förfogar över en imponerande anfallsarsenal då laget går in i säsongen 2019. Under försäsongen har de två förstnämnda fått störst förtroende, delvis på grund av skadeproblem hos både Nyman och Skrabb – men därtill har även unge Almqvist imponerat stort.

Så hur resonerar han som bestämmer? Under lagets träningsläger i Portugal ställde Fotbollskanalen frågan.

- Det får vi se, de som springer mest har stört möjlighet, säger managern Jens Gustafsson.

Har du haft det så bra förspänt på anfallspositionen tidigare?

ANNONS
- Jag tyckte vi hade en bra anfallsuppsättning förra året också men det man kan konstatera är att de spelarna som var här även förra året har tagit enorma kliv i utvecklingen som är jättekul att se. Men som jag sa, de som springer mest kommer att ha störst möjlighet.

Kalle Holmberg, Jordan Larsson, Nyman, Skrabb – ingen är direkt en bänkspelare i allsvenskan egentligen, är det något tagit med dem och försökt förbereda dem på?
- Nej, utan vi vet ju att om vi ska vara på den nivån som vi vill vara så är konkurrenssituation ett måste. Och konkurrens är fotboll. Sedan är balansen med att finna en trygghet väldigt viktig och det är ju jag i allra högsta grad ansvarig för. Men att vi förstår att vi inte kan gå in med elva spelare i en säsong, för det kommer att hända saker på vägen och det gäller att vi kan ta ansvar och kunna parera det.

ANNONS

På den allsvenska upptaktsträffen i mars sa Gustafsson att det faktum att de allsvenska klubbarna kommer få bättre spelare på bänken är något man som tränare får lära sig hantera.

- Vi måste vänja oss vid att bättre spelare sitter på bänken och det är nog mer en begränsning hos oss tränare. Det är nog en del av utvecklingen också - att så kommer det att bli.

Kalle Holmberg är väl införstådd kring att antalet sprungna meter som forward premieras under Jens Gustafssons ledning.

- Han snackar mycket om att man ska jobba mycket för laget och verkligen se till laget för jaget. Jag vet att han vill få ut så mycket löpmeter som möjligt av forwards och verkligen ställa upp i det spelet, säger han till Fotbollskanalen.

Det är något han trycker på?
- Ja, absolut och det måste man rätta in sig i för att få förtroende från både spelare och ledare.

ANNONS

Vem tror du klarar det bäst respektive sämst att få sitta på bänken?
- Svårt att säga, jag vet inte exakt hur de andra forwardsen tänker kring det. Sitter man på bänken då ska man vara tjurig över att man inte får spela men samtidigt kan man inte lägga sig ner och dö. Man får ge lite extra och jobba lite hårdare på träning för att visa att man ska spela. Sådan konkurrenssituation behöver vi, tror jag, för att vara med i toppen.

Märks det på träningarna?
- Ja, det är bra intensitet på träningarna och alla vill verkligen visa att de ska spela så det blir svårt för Jens, det tror jag.

Holmberg håller med om att konkurrensen i år är något extra.

- Det är klart. Det är i alla fall topp tre vad gäller anfallsuppsättning i hela allsvenskan tycker jag. Vi har en fantastisk bredd på alla fem anfallare vi har i truppen. Det är så det ska vara. Man måste ha en bra konkurrenssituation för att alla ska lyfta. Alla vill ju spela så klart men några kommer att få sitta på bänken. Man får ta vara på den tiden man får på planen.

ANNONS

IFK Norrköping inleder den allsvenska säsongen med bortamötet mot Helsingborg den 31 mars.

Publicerad 2019-03-23 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto