POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Tre dagar till Norrköpings premiär - då är laget osäkra på var man står: "Vet inte när kvaliteten slår in"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Uppsnack allsvenskan om IFK Norrköping i spelaren ovan.

Ut i cupens gruppspel.
Jens Gustafsson är osäker på var hans IFK Norrköping står.
- En del av att det är svårt att tippa oss är att vi förfogar över väldigt många unga spelare som vi vet att det finns en väldigt hög potential i, men vi vet inte när kvaliteten kommer att slå in, säger han.

IFK Norrköping har gjort flera spännande värvningar i bland annat Simon Thern och Jordan Larsson. På försäsongen har laget flera gånger imponerat med sitt fina och snabba passningsspel, men när bollen har kommit fram till sista tredjedelen har det inte sett lika bra ut. Det var nära att det blev slutspel i Svenska cupen, men i den sista omgången i gruppen tappade ”Peking” ledningen två gånger och släppte in det sista målet i den 90:e minuten mot Örebro.

- Det har varit trevande för oss på försäsongen. Vi har inte varit så lyckosamma som jag hade önskat. Det har inte funnits samspel och tajming som gjort att vi kunnat skapa tillräckligt med målchanser, och så har vi varit naiva i vårt spelsätt, lite plottriga, säger manager Jens Gustafsson till Fotbollskanalen.

- Sammantaget var ju cupspelet en besvikelse. En besvikelse och en motgång som var väldigt viktig för oss, för den motgången hart varit väldigt lärorik för oss som lag i hur vi måste uppträda och vad vi behöver göra för att bli slagkraftiga och skapa fler målchanser och släppa till färre målchanser. Så cupen var en väldigt lärorik del i försäsongen för oss.

Ni har spelat bra fram till sista tredjedelen - hur ska ni utnyttja ert duktiga bolltrillande och skapa målchanser?
- Det är rätt. En del av det är att ibland är det inte så svårt att spela sig fram till sista tredjedelen för att man som motståndare ger upp i stort sätt fram till dess. Desto viktigare är det att ha tydliga delar där och göra det lite enklare än vad vi har gjort, komma till fler inspel, enkla avslutsdelar, ta kontringsläge så vi slipper möta lågt stående försvar. Så det är ju en del av det. Samtidigt att bibehålla en balans.

- Vi har väldigt många offensivt skickliga spelare och en stor del av vår utveckling har varit att få alla att förstå lagarbetet. När vi spelar med så offensivt balanserade spelare så måste vi vara jätteskickliga på att komma på rätt sida och löpa hem och göra ett bra försvarsarbete.

Hur tränar man på att bli bättre sista tredjedelen?
- Dels det, sedan gå igenom och hitta principer för hur vi ska gå tillväga, en tydlighet i det. Det är ju en del av charmen med fotboll, skulle man jämföra det träningssätt som jag använde i Halmstad så finns det inget som liknar det träningssättet som jag har i dag. Då var det inget fel på Halmstad. Det utvecklas hela tiden och det är väldigt många nya ingredienser som man tränar på i dag.

Det känns ganska klurigt att tippa er - håller du med?
- En del av att det är svårt att tippa oss är att vi förfogar över väldigt många unga spelare som vi vet att det finns en väldigt hög potential i, men vi vet inte när kvaliteten kommer att slå in. Vi har ett enormt tålamod, vi jobbar hårt och tror att det kommer att komma, och förhoppningsvis kommer det för många samtidigt för då kommer vi att bli bra.

- Man kan säga att när vi tittar på hur allsvenskan ser ut i dag så är det kanske tre-fyra lag som accepterar att inte vara med och slåss om platser i Europa, eller kanske fem-sex lag, så det är i alla fall tio lag som vill vara med om att slåss där och då förstår man snabbt att det kommer att vara många som summerar 2018 med en väldigt stor besvikelse och det tror jag är en positiv sak, å ena sidan finns det en kraftfull satsning från många lag, det finns många lag med hög kvalitet, men vi har svårt att gissa och hitta rätt i vart det kommer att ta vägen.

Publicerad 2018-03-30 kl 15:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto