Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tre från alla lag att ha koll på - Elm, Hedlund och Hallenius spännande

Allsvenska Bloggen

I helgen drar Svenska Cupen igång och om en och en halv månad är det allsvensk premiär. Här är en lista på tre spelare från varje lag som jag kommer att hålla extra koll på.

AIK
Niclas Eliasson
Är det dags nu för den kvicke yttern som vann passningsligan i superettan 2013? Har hört från spelare i laget att Eliasson sett väldigt bra ut på försäsongen och det kan mycket väl bli ett allsvenskt genombrott i år.

Amin Affane
Var bara 16 år när han skrev på för Chelsea och flyttade till England och har även varit i Holland och Tyskland. Efter sex år utomlands har han flyttat till AIK. Bra bollspelare som kan användas på en kant eller centralt. En talang som inte har blommat ut, men som mycket väl kan göra det i år. Minns en intervju jag gjorde med Affane för tre år sedan, som ni kan läsa här, och det är väl bara att hoppas för hans skull att slipper tvätta Andreas Alms bil.

Annons

Denni Avdic
AIK snodde Avdic från Elfsborg och anfallaren har varit bra på försäsongen. Kommer från en tung tid i Holland och lär vara sugen på att leverera. Tung värvning och därför är det upp till bevis.

Djurgården
Mathias Ranegie
Gjorde 21 mål under senaste säsongen i allsvenskan vilket tog honom till Udinese och landslaget. Sedan tyngre med övergång till Watford och utlåningar till Millwall och Dalian i den kinesiska andraligan. Nu är anfallaren tillbaka i allsvenskan och är en av de mest spännande spelarna.

Daniel Berntsen
Levde inte upp till förväntningarna förra året, men det kanske behövdes en säsong för att han komma in i allt. Har sett bra ut på försäsongen och behöver ta kliv nu när Kerim Mrabti är långtidsskadad.

Haris Radetinac
Har haft otur med skador men var väldigt bra och viktig för Djurgården under förra våren. Kan han komma tillbaka i samma slag?

Annons

Falkenberg
Amin Nazari
Omtyckt av Rikard Norling men inte lika uppskattad av Åge Hareide och lånades ut från Malmö FF till Fredrikstad. En bra bollspelare som kommer att vara viktig för Falkenberg.

Gustaf Nilsson
Är redan såld och kommer bara att spela i Falkenberg under våren. Är efter en bra höst ett stort framtidsnamn. Fortsätter framgången eller dansade han en höst?

Kamal Mustafa
Talangen från Gunnilse som inte lyckades slå igenom i IFK Göteborg har gjort en del mål på försäsongen i Falkenberg. Blir det ett allsvenskt genombrott för ”K7” i år?

Gefle
Anton Lans
Hade svårt att ta en ordinarie plats i Elfsborg och har nu gått till Gefle. Kommer att bli viktig för sitt lag.

Andreas Andersson
Superettans bästa målvakt och en av anledningarna till Sirius framgång förra säsongen. Blir intressant att följa i allsvenskan.

Annons

Jacob Ericsson
Gillade honom förra säsongen och blir intressant att se om han tar kliv i år. Offensiv vänsterback.

Gif Sundsvall
Stefan Silva
Poängspelare i Sirius som blir viktig för Sundsvalls offensiv. Fortsätter han att ösa poäng i en bättre serie?

Robin Tranberg
Fick aldrig riktigt chansen i Hammarby och gick till Varberg där han var väldigt bra. Nu blir det en högre nivå och det kan mycket väl bli ett lyckat nyförvärv för Sundsvall.

Kristinn Steindorsson
Var bra i Halmstad och flyttade till Columbus Crew som slutade tvåa i MLS. Har gjort landskamper för Island och drömmer säkert om EM, men då måste han vara väldigt bra i allsvenskan.

Hammarby
Melker Hallberg
Var en talang i Kalmar FF och såldes till Udinese. Lyckades inte i Italien och lånades ut till Vålerengen och nu till Bajen. Med i U21-landslaget och var även med på januariturnén där han gjorde mål. Upp till bevis nu.

Annons

Arnor Smarason
Var inte önskvärd i Helsingborg men bet ihop och gjorde ett bra jobb varje gång det blev speltid. Nu i Bajen och om han används rätt kan han lyfta laget.

Imad Khalili
Fick en höst och nu en försäsong för att hitta tillbaka till gammal god form. Mycket intressant att se om han lyckas. Vann skytteligan i allsvenskan innan han drog till Saudiarabien.

Helsingborg
Linus Hallenius
Är revanschsugen efter att inte ha lyckats i Hammarby. Med rätt omgivning och understöd kan han bli ett lyft för HIF.

Jordan Larsson
Fick ett stort förtroende förra säsongen och gjorde det okej. Samtidigt måste man tänka på att han är ung. Nu ska det bli intressant att se vad förra året betydde och om talangen har utvecklats.

Darijan Bojanic
En bra bollspelare som kan bli bra om vissa saker, som fysik, utvecklas. Precis som med Jordan Larsson ska det nu bli intressant att se vad förra säsongen betydde.

Annons

Häcken
Rasmus Schüller
Kan mycket väl bli ett av allsvenskans bästa nyförvärv. Gjorde det bra i Finland och har sett bra ut på försäsongen.

John Owoeri
Sysselsatte de flesta lagens försvar förra året. Då spelade Owoeri i Åtvidaberg som åkte ur. Nu är han i ett bättre lag och det ska bli väldigt intressant att se honom med en bättre omgivning.

Paulinho
Ganska förutsägbar att ha med på listan, speciellt när förväntningarna är stora på Häckens ”ungdomsliga” med Samuel Gustafson, Simon Sandberg, Joel Andersson, Egzon Binaku och Alexander Jeremejeff. Men eftersom jag är lika nyfiken på alla fem så blir det tre nyförvärv som får vara med på listan, eller ja, två nyförvärv och ett halvt. Paulinho kom till Häcken i somras och gjorde elva mål och två assist på 14 matcher vilket lyfte laget. Nu är han med från början och om leveransen fortsätter så blir Häcken verkligen att räkna med i år.

Annons

Elfsborg
Simon Hedlund
En personlig favorit som jag tror mycket på. Var bra förra året men hamnade i skuggan av Arber Zeneli. Väldigt snabb och smart. Kan bli ett stort utropstecken i år.

Emir Bajrami
Haft några tunga år med skadeproblem men ska nu vara frisk och förhoppningsvis lyfta i Elfsborg. Kapacitet finns och har samlat på sig erfarenhet efter spel i Holland och Grekland.

Adam Lundqvist
Bra offensiv och fin vänsterfot som behöver förbättra defensiven. En fin ytterback som kan nå långt.

IFK Göteborg
Sebastian Eriksson
Levde inte riktigt upp till förväntningarna förra året och fick ibland sitta på bänken. Nu är Gustav Svensson borta och då måste Eriksson upp i nivå. Klarar han av det?

Tobias Hysén
Enorma förväntningar som det ska bli intressant att se om han kan leva upp till. Senast Hysén var i allsvenskan blev det 14 mål säsongen 2013. I slutet av förra säsongen satt han oftast på bänken i Kina och när det blev speltid var det oftast som vänsterytter. Tolv mål förra året, men bara ett på de 14 sista omgångarna. Nu tillbaka i Blåvitt och har redan nätat på försäsongen.

Annons

Gustav Engvall
Höga förväntningar på Engvall och det ska bli spännande att se om han kan leverera mer än förra årets fem fullträffar. Har stor kapacitet och kan mycket väl bli ett utropstecken i år.

IFK Norrköping
Andreas Blomqvist
Tyckte om Blomqvist i Mjällby och när han var med på landslagets januariturné. Var helt ute i kylan i Ålborg och lär vara revanschsugen. Blir svårt att fylla luckan efter Alexander Fransson, men här har Norrköping ändå gjort ett bra försök.

Eric Smith
En stor talang som spelade i ett dåligt lag. Nu är omgivningen bättre och då kanske Smith kan lyfta ännu mer?

Emir Kujovic
Har öst in mål i ett och ett halvt år och var förra säsongen seriens bästa anfallare. Hoppades på en flytt till en av Europas bästa ligor, men blev kvar. I sommar är det EM och nu när Kujovic inte kan visa hur han håller ute i Europa så måste han fortsätta att leverera i allsvenskan.

Annons

Jönköpings Södra
Pawel Cibicki
Var bra 2014 och trodde att han skulle slå igenom i fjol. Började helt okej men hamnade i Åge Hareides frysbox. Nu utlånad till Jönköping. Lär vara väldigt sugen på att visa. Kan bli väldigt viktig för sitt lag.

Tommy Thelin
Var väldigt viktig förra året och lagkaptenen gjorde tretton mål och tio assist. Spännande att se hur han klarar en högre nivå.

Moses Ogbu
Gjorde en bra avslutning i superettan och i kvalet till allsvenskan när han flyttades upp som anfallare. Var även bra tidigare under året som balansspelare på mittfältet. Just det är intressant med Ogbu, att han kan användas på flera olika positioner. Antingen som anfallare, ytter eller centralt.

Kalmar FF
Rasmus Elm
Har byggt upp sig och är nu tillbaka efter magsjukdomen. Om jag bara hade fått välja en spelare från allsvenskan som man ska hålla extra koll på så hade svaret blivit Rasmus Elm. En frisk Rasmus Elm är allsvenskans bästa mittfältare. Kommer att vara med i snacket om en plats i EM-truppen om han gör en bra vår.

Annons

Filip Sachpekidis
Stor talang som Malmö FF visat intresse för. Fortsätter 18-åringens utveckling?

Sebastian Starke Hedlund
Har varit med i U21-landslaget och varit en sväng i tyska Schalke 04. Nu får vi se mittbacken i allsvenskan.

Malmö FF
Oscar Lewicki

Allsvenskans bästa mittfältare när det kommer till det defensiva spelet och slåss om en startplats i EM. Behöver utveckla det tempo och passningsspel i det offensiva, speciellt när Malmö FF brukar föra spelet. Så det ska bli spännande att se Lewickis offensiv.

Vidar Örn Kjartansson
Öste in mål i Norge och var senast i Kina. MFF har lagt ut mycket pengar på anfallaren. Kan han leverera i allsvenskan och hur blir samarbetet med Markus Rosenberg?

Anders Christiansen
Bra bollspelare som inte fick chansen i Chievo men som har imponerat på försäsongen i Malmö. Kan bli otroligt viktig för MFFs offensiv.

Annons

Örebro
Alhassan ”Crespo” Kamara
Skadad under hela 2015 men satte året innan 14 mål på lika många matcher från start. Har varit jagad av Malmö FF men klubbarna kunde inte komma överens och anfallaren är kvar.

Astrit Ajdarevic
Hade det tungt i Helsingborg men lyfte i Örebro. Har mycket i sig och ska nu leverera i en hel säsong.

Michael Almebäck
Var väldigt bra senast han var i Örebro och allsvenskan. Det var 2011 och efter det har det gått tungt i Belgien och Danmark. Nu är mittbacken tillbaka.

Östersund
Brwa Nouri

Efter att ha haft problem med alkohol och droger har Nouri hittat rätt i livet. Och det märks på planen. Var en av superettans bästa spelare förra året och kan bli väldigt sevärd i allsvenskan.

Saman Ghoddos
Köptes loss från Syrianska har gjort flera mål under försäsongen. Bra offensiv.

Alhaji Gero

Annons
Stor och stark som var intressant när han var i Öster. Flyttade sedan till Danmark och är nu tillbaka i allsvenskan.
Publicerad 2016-02-19 14:46

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto