Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Häcken vinner cupen och tar sin första titel

Allsvenska Bloggen

Kvartsfinalerna är lottade och tänkte mig på ett tips:

Häcken, AIK, Malmö FF och Kalmar FF går vidare.

Vem som vinner allt?

Jag tror på Häcken.

Kvartsfinal mot Halmstad ska man vinna och sedan är det väl bara för bollklubben att hoppas på Malmö FF. MFF har inte besegrat Häcken i deras sju senaste möten och senaste vinsten var i oktober 2011.

Förra säsongen var IFK Norrköping den stora skrällen i allsvenskan. I år kan det mycket väl bli Häcken som slutade sjua i fjol.

Nu vann Norrköping allsvenskan och det säger jag inte att Häcken kommer att göra. Men om något lag förutom de väntade kommer att vara med i toppen så tror jag på Häcken. Så när det nu ska tippas vilket lag som tar hem cupen så sticker vi ut hakan lite och gissar att laget från Hisingen tar sin första titel någonsin.

Annons

När det kommer till vem som vinner den allsvenska skytteligan 2016 får Paulinho min röst. Den brasilianske anfallaren skrev på i somras och gjorde under hösten 11 mål och två assist på 14 matcher. Nu är han med från början och i år har det blivit sju mål på sex matcher vilket betyder 18 fullträffar på 20 matcher sedan han kom till Häcken.

Anfallskompisen Alexander Jeremejeff är också ganska het. Sex mål och tre assist på 13 matcher (10 från start) förra säsongen och i år sju mål på sex matcher vilket ger honom sammanlagt 13 fullträffar på 19 matcher.

Tillsammans har Paulinho och Jeremejeff gjort 31 mål.

Häcken förlorade inte någon av sina nio matcher på nya Bravida Arena förra säsongen. Innan flytten till Bravida låg Häcken nia med 16 poäng – 4 segrar, 4 oavgjorda, 5 förluster – och målskillnad 12-13.

Annons

Därefter blev det en sjundeplacering med 45 poäng – 13 segrar, sex oavgjorda, 11 förluster – och 45-39 i målskillnad.

Anfallet är vasst. Mittfältet likaså. Där finns spets och bredd. Samuel Gustafson, Martin Ericsson, Rasmus Schüller och Mohammed Abubakari slåss om tre platser. Schüller tror jag blir en lyckad värvning.

Det är väl försvaret som får ett tungt ansvar och måste verkligen vara bra om Häcken verkligen ska bli att räkna med i allsvenskan och i cupen.

Man har flera unga duktiga spelare som jag tror kommer att ta kliv i år, som Samuel Gustafson, Simon Sandberg, Egzon Binaku och Alexander Jeremejeff.

Publicerad 2016-03-07 14:33

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto