Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Krigsspel, allsvensk resa och landslagstruppen

Allsvenska Bloggen

On the road. Fast inte riktigt som Kerouac.

I söndags: I Malmö och kollade MFF-IFK Norrköping och sedan i Köpenhamn där FCK spelade mot Ålborg.
Måndag: Träffade en spelare i MFF och sedan tåg till Helsingborg och träffade en HIF-spelare.
Tisdag: Göteborg och kollade Häckens träning och snack med en spelare. Taxi till Posthotellet för att via Skype vara med i Superlive när Erik Hamrén tog ut landslagstruppen. Sedan kollade derbyt AIK-Hammarby på teve.
Onsdag: Mellanlandning i Uddevalla.
I morgon till Göteborg och Borås för att träffa fler spelare.

Väldigt kul att vara ute och kolla matcher och träningar och träffa spelare och ledare.

Har frågat spelarna om deras intressen utanför fotbollen. Person 1 svarade: Familjen, inget annat. Person 2: Krigsspel på datorn. Person 3: Läsa böcker, läser just nu James Freys roman Tusen små bitar.

Annons

***

Erik Hamrén tog alltså ut årets första riktiga trupp och fyra nya fick plats: Johannes Hopf, Emil Salomonsson, Ludwig Augustinsson och Victor Nilsson Lindelöf. Fyra spelare som har gjort det bra i sina klubblag.

Var på Parken i Köpenhamn i söndags och kollade på Augustinsson och han var bra. Stängde till sin kant och var ett ständigt hot framåt. Hade flera farliga inlägg med sin vänsterfot och fick en assist.

Augustinsson spelar hela tiden och är formstark, men det blir nog svårt att slå ut Martin Olsson som trots lite speltid i klubblaget har haft ett stort förtroende hos Erik Hamrén. Men om “Ludde” gör det bra på samlingen så har han stor chans att ta en plats i EM-truppen.

När Andreas Isaksson, Robin Olsen och Kristoffer Nordfeldt har haft lite eller ingen speltid så står Johannes Hopf varje match i Turkiet och är den av Sveriges målvakter som just nu är formstarkast. Därför fick han en plats och då är det rätt att ta ut honom till en sådan här samling och se hur han står sig.

Annons

Samma gäller Salomonsson som har gjort det bra under en längre tid i IFK Göteborg och bakom Mikael Lustig har det inte riktigt funnits en given högerback. Tidigare har vänsterfotade Pierre Bengtsson spelat där men han har det tufft i klubblaget, och Sebastian Larsson vill inte vara på den positionen. Victor Nilsson Lindelöf kan spela där vilket han gjorde i U21-EM, men det känns ändå rätt att ge Salomonsson chansen och se hur han står sig på den här nivån.

Nilsson Lindelöf har spelat flera stora matcher i Benfica och gjort det bra. Laget leder ligan i Portugal och är i kvartsfinal i Champions League. Det är bara Lindelöf och Zlatan Ibrahimovic bland svenskarna som är på den nivån i CL. Därför var det väntat att han kom med i Hamréns trupp och 21-åringen är den av de nya spelarna som har störst chans att slå sig in i startelvan. Om han gör det lika bra i landslaget som i klubblaget så lär han starta i EM, tillsammans med Andreas Granqvist som Hamrén har haft före Erik Johansson.

Annons

Från allsvenskan kom förutom Salomonsson Oscar Lewicki och Emir Kujovic med. Även det rätt. Kujovic öste in mål förra säsongen och är värd chansen att visa om han även kan göra mål på internationell nivå, och sett till konkurrensen har inte Ola Toivonen spelat på länge i Sunderland och när han gjort det så har det oftast varit som central mittfältare.

***

Bara 17 dagar kvar till allsvensk premiär. Det närmar sig nu.

Publicerad 2016-03-16 14:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto