Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Häcken, Gais och Öis – allt inför Göteborgslagens premiärhelg

Allsvenska Bloggen

Det är nära nu. På riktigt.

Om mindre än ett dygn drar allsvenskan och superettan igång. Är det inte underbart?

Innan allt börjar måste vi dock hinna ta tempen på de fyra Göteborgslagen.

Motstånd, preliminär startelva, skador, plus/minus, form och kommentarer. Typ så.

Vi börjar med Häcken, Gais och Örgryte i dag så tar vi IFK Göteborg i morgon.


*Häcken*

Motstånd: Elfsborg, söndag 15.00 (h).

Preliminär startelva (4-2-3-1): Peter Abrahamsson – Joel Andersson, Emil Wahlström, Jasmin Sudic, Egzon Binaku – Mohammed Abubakari, Rasmus Schüller – Nasiru Mohammed, Samuel Gustafson, Paulinho – Alexander Jeremejeff.

Annons

Skador: Tefu Mashamaite, Kari Arkivuo, Albin Skoglund, Christoffer Källqvist.

Plus: Rasmus Schüller och Mohammed Abubakari är redo för spel igen efter lite småskavanker. Ett glädjebesked för tränaren Peter Gerhardsson såklart. Duon behövs på innermittfältet för att laget ska sitta ihop (deras frånvaro syntes mot Ljungskile senast). Individuellt sett tillhör de dessutom toppen av allsvenskan.

Minus: Först Tefu Mashamaite och sedan Kari Arkivuo. Två skador som tvingar tränaren Peter Gerhardsson att spräcka den backlinje som har sett urstark ut under försäsongen. Kan Sudic och Binaku fylla luckorna?

Form: Försvarsspelet darrade i genrepet mot Ljungskile (seger 4-3). Dock saknades mängder av A-lagsspelare.

Kommentar: Häckens start på allsvenskan är av den tuffare sorten. Efter Elfsborg väntar IFK Göteborg och IFK Norrköping. Chansen att de lämnar de tre matcherna med en fin poängskörd blev avsevärt mindre efter skadorna i backlinjen. Men offensivt finns spelare som kan hota alla lag. Mohammed, Paulinho och Jeremejeff är i superform. Dessutom finns en stekhet John Owoeri (fyra mål i den senaste träningsmatchen) att kasta in.

Annons

Tränarcitat: Peter Gerhardsson: “Försäsongen har varit riktigt bra. Och i nuläget känns vi bättre än i fjol.”

Spelarcitat: Mohammed Abubakari: “Jag är redo att spela. Och det känns bra att vi får inleda säsongen på hemmaplan. Vi går givetvis för seger”.


*Gais*

Motstånd: IK Frej, lördag 15.15 (h).

Preliminär startelva (4-2-3-1): Tommi Vaiho – James Sinclair, Carl Nyström, Steven Old, Malkolm Moenza – Bragi Bergsson, Craig Henderson – Kieron Cadogan, Luther Singh, Liam Lloyd Davies – Teteh Bangura.

Skador: Dan Keat, David Johannesson, Danny Ervik, Johan Lundgren.

Plus: Skadelistan har tunnats ut markant under den senaste tiden. För en dryg månad sedan saknades närmare tio spelare. Tilläggas ska också att Johan Lundgren (som har varit borta nästan två månader med en knäskada) tränar för fullt igen. Mittfältaren kommer snart vara tillbaka i spel.

Annons

Minus: Bragi Bergsson och Craig Henderson är ett bra innermittfältspar. Jag tror dock att tränaren Benjamin Westman hellre hade ställt upp med Dan Keat och Johan Lundgren.

Form: Fick med sig fina 1-1 mot allsvenska Falkenberg i genrepet. Lovar gott.

Kommentar: Mycket nytt i truppen. Det vet vi. Frågan är om de sitter ihop som ett lag än? IK Frej (som spelade 1-1 mot IFK Göteborg i Svenska cupen) blir ett bra test. Ska laget vara med i toppen är det här en match som ska vinnas. Luther Singh och Teteh Bangura är de som ska leverera framåt.

Tränarcitat: Benjamin Westman: “Det är klart att vi är redo! Och jag har en god känsla inför premiären. Det finns inga skäl till att inte göra en bra match”.

Spelarcitat: Johan Lundgren: “Det är viktigt med en bra start. Man vill vara med i toppen från början. För min egen del känns det bättre nu. Samtidigt vill jag inte gå på för tidigt. Vi får se när jag är tillbaka”.

Annons

*Örgryte*

Motstånd: Ljungskile, söndag 16.00 (b).

Preliminär startelva 4-4-2: Robertino Kljajic – Björn Anklev, Fredrik Björck, Johan Hammar, Hampus Bohman – Daniel Paulson, Jakob Lindström, Andreas Östling, Sebastian Ohlsson – George Mourad, Anton Henriksson.

Skador: Andreas Berntsson, William Atashkadeh, Dardan Mustafa.

Plus: I stort sett befriade från allvarliga skador. Dessutom ser Sebastian Ohlsson ut att ha samma poängform som i fjol (fyra mål och tre assist under försäsongen). Håll ögonen på honom.

Minus: Anfallarna William Atashkadeh och Dardan Mustafa dras båda med småskador och är tveksamma till spel (läs mer om det HÄR!). Tungt för Öis om de inte kan lira.

Form: Var illa ute mot Kvik Halden senast. Men stod för en bra vändning i den andra halvleken (0-2 till 3-2) och går in i premiären med en bra känsla.

Annons

Kommentar: Nykomling som har betonat att de kommer fortsätta med sin offensiva spelidé (de gjorde 70 mål i division 1 i fjol). Första testet blir Ljungskile som hängde med i toppen i fjol (de slutade sexa tillslut). Öis har ett spännande lag. Dels ett gäng unga lovande spelare. Dels ett par rutinerade rävar. Hur hanterar de steget upp till superettan?

Tränarcitat: Marcus Lantz: “Det känns som att vi har varit redo i någon vecka nu. Det ska bli kul att se hur långt vi kan ta oss i superettan med vårt spel.”

Spelarcitat: William Atashkadeh: “Det är nu det gäller. Det finns inga ursäkter. Klart att vi vill ha en bra start, men om vi inte får det kan vi inte vika ner oss. Det är bara köra på”.


Twitter: @Linus_Petersson

Mail: l.petersson@outlook.com

Publicerad 2016-04-01 15:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto