Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Markkanen missar AIK-premiären - tråkigt med Rubio i Norge

Allsvenska Bloggen

Besökte AIK:s träning på Skytteholms IP under torsdagsförmiddagen. Det stora samtalsämnet just nu, Alexander Isak, tränade i ungefär en timme innan han klev av och åkte tillbaka till träningsanläggningen Karlberg. 17-åringen har ju i spanska medier uppgetts klar för Real Madrid och under onsdagen skrev Marca att Isak skulle flyga ner till Madrid senare under samma dag. Men han tränade med AIK både under onsdagen och torsdagen så någon resa ner till Spanien har han nog inte hunnit klämma in däremellan.

Eero Markkanen som ådrog sig en hjärnskakning med finska landslaget nyligen är ännu inte i träning med AIK-truppen. Han håller på med hjärntrappan just nu men exakt hur det går för honom är oklart.

– Det är svårt att säga. Vi får tar det dag till dag. Vi får se hur han svarar i dag, men han är inte kapabel att gå in i full träning, säger tränaren Rikard Norling.

Så ingen match för honom på lördag?
– Nej, nej. Inte ens nära.

Markkanen missar alltså premiärmatchen mot samarbetsklubben Vasalunds IF (en match som du förresten kan se på C More Fotboll klockan 12.00).

Även mittbacken Jos Hooiveld är osäker inför matchen, eftersom han inte tränat med laget de senaste dagarna.

Annons

– Det är privata anledningar bakom det, säger Norling.

Sedan tidigare är ju mittfältaren Ebenezer Ofori i väg på Afrikanska mästarskapen.

Det är förresten osäkert om Isak kommer till spel på lördag. Inget beslut är fattat än, enligt Norling. Jag har svårt att se att AIK låter honom spela, om en övergång till Real nu är nära. Det skulle vara en onödig risk i den här situationen, känns det som. Bara det faktum att en spelare som sägs ge runt 75-95 miljoner kronor till klubben vid en försäljning släpps ut i träning på en kall konstgräsplan i januari borde ju göra en och annan inblandad person/supporter orolig.

Ju snabbare AIK kan få klart Isak-övergången desto bättre är det för klubben, eftersom pengarna som en försäljning ger är så stora att de skulle skapa helt nya förutsättningar för föreningen. Det är ju självklart så att sportchefen Björn Wesström får jobba med två olika scenarion just nu, ett där Isak säljs och han har mer pengar att leka med och ett där Isak inte säljs och påsen med pengar är aningen mindre. Hur AIK kommer att kunna agera på transfermarknaden i vinter hänger en hel del på Isak-affären och därför skulle ett snabbt avslut så klart vara till de svartgulas fördel. Frågan är hur mycket Real Madrid utnyttjar att affären är så enormt mycket mer viktig för AIK än för Real själva i förhandlingarna?

Annons

***

Christian Rubio Sivodedov, 19, är klar för norska Strömsgodset. Ett tvåårsavtal är påskrivet. Känns tråkigt att Djurgården inte gick tillräckligt hårt för att få hem mittfältaren nu när han lämnar Schalke 04. Var enormt imponerad av honom när han spelade i den blårandiga tröjan sist och redan då hade jag velat se Pelle Olsson satsa mer på honom i allsvenskan för potentialen att bli en sevärd och viktig allsvensk spelare finns utan tvekan i honom. Nu ville Djurgårdens nye tränare Özcan Melkemichel, som inte känner till mittfältaren så väl som andra i klubben, se honom i träning först innan ett beslut skulle fattas och då blev det Strömsgodset istället. Kan förstå Melkemichel men samtidigt borde väl Djurgården (tänker först och främst på sportchefen Bosse Andersson) ha tillräcklig koll på Sivodedov, som jag tar för givet att man följt under Schalke-tiden, och det gör ju situationen som uppstod lite märklig. Men Djurgården tycker ju uppenbarligen inte att han håller den nivån som de vill ha i den situationen som de befinner sig i och då är det bara att anta att de har något bättre på gång. Intressant att se vad det blir.

Annons

Tror mycket väl att Rubio kan få sitt genombrott i Strömsgodset och det skulle i så fall kännas fel att se honom få det i Norge. Det borde ju vara i allsvenskan han blir ett namn på seniornivå och Djurgården borde värna om att den typen av spelare (Rubio började spela i klubben som sexåring) slår igenom just hos dem. Samtidigt kan det ju vara så att blåränderna ser en möjlighet att göra en uppgradering på det centrala mittfältet nu när Alexander Faltsetas lämnat och att man anser att enbart Rubio Sivodedov inte skulle garantera det, vilket känns rätt rimligt. Det finns kanske helt enkelt inte plats för en etablerad och skicklig central mittfältsvärvning plus Rubio i truppen och då blir ju ekvationen inte helt enkel att lösa för Djurgården.

Klurigt läge, men tråkigt att det blev som det blev. Jag hade sett fram emot att få se Rubio Sivodedov i allsvenskan 2017.

Annons

***

Mejl: martin.petersson@tv4.se

Twitter: @mpetersson

Publicerad 2017-01-19 22:46

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto