Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kim-hysterin total runt Djurgården - El Kabir bäst

Allsvenska Bloggen

VILAMOURA/PARCHAL/LAGOS. Onsdagen, dag två i Portugal, blev hektisk. Först matchförberedande träning med Djurgården (lugn träning där de slipade en del taktiska grejer och fasta situationer), därefter en utflykt till Örebros hotell och träning och senare matchsändning och textjobb på Djurgårdens match mot Debrecen.

Efter Djurgårdens träning på morgonen högg jag Andreas Isaksson, som kommenterade bästa kompisen Kim Källströms eventuella comeback i klubben. Han sa bland annat: “Det är inte helt omöjligt”, och det har jag väldigt svårt att se att han säger om något inte är på gång att hända. HÄR kan ni se och läsa intervjun.

Jag gjorde även kortare tv-intervjuer med sportchefen Bosse Andersson och Özcan Melkemichel, med mycket fokus på Källström. Se de två snacken HÄR och HÄR.

Den stora snackisen här nere i Portugal är ju, oavsett vad som händer i matcherna och på träningarna, Kim Källström. Hysterin är total både hemifrån (det märker jag via sociala medier) och här på plats. Under Djurgårdens träning inför matchen tror jag nog att 95 procent av det jag pratade om rör Källström. Både anställda inom Djurgården (som inte säger sig veta något om vad som händer), supportrar på plats och andra journalister här kan inte hålla sig från att komma in på ämnet. Det känns oundvikligt att inte prata om det.

Annons

Efter träningen var det alltså dags för inspelning av Fotbollskanalen On Tour med Örebros tränare Alexander Axén, som ständigt levererar. Uppskattar att han är så rak och ärlig, det blir aldrig ängsligt med honom. I programmet försvarar han bland annat allsvenskan och säger att han är “trött på alla grinsillar” som säger att den är dålig, han hävdar att han förutsåg Lasse Lagerbäcks “comeback”, han sågar sitt eget tålamod med att täppa till defensivt och så passar han på frågan om Joel Ekstrand kan vara ett intressant namn för ÖSK efter att ha brutit med Bristol City. Kolla in FK On Tour HÄR!

Axén bjöd annars på kanske onsdagens bästa citat under ÖSK:s träning, som var en lätt sådan (de som startade mot Ålborg jobbade i gymmet). Under en övning stannade han upp allt och skällde ut spelarna för att de saknade tempo och skrek då: “Vi kan ju inte spela 0-0 mot ett par käppar!”. Motståndare saknades nämligen under övningen, endast några pinnar hade tryckts ner i marken för att ge lite känsla.

Annons

***

Så hur var Djurgårdens match mot Debrecen? Som alla andra är det bara att konstatera att Melkemichels mannar var riktigt bra under de första 25-30 minuterna. Då bara sprutade Djurgården fram målchanser och framför allt Othman El Kabir hade show. Han kom ofta runt på sin vänsterkant och såg vass ut. Jag tycker att han var bäst i Djurgården, även om man som tränaren Özcan Melkemichel också ska berömma backlinjen.

– Backlinjen vill jag gärna plussa. Vi har jobbat mycket med dem, och de gör det stabilt. Sen vill jag berömma “Mange” (Magnus Eriksson) för slitet han lägger ner, det är fantastiskt. Othman var också duktig, det finns många som gjorde det bra, säger Melkemichel.

– Othman har visat väldigt fin form och han var fantastiskt bra i den här matchen, både offensivt och defensivt, fortsätter han.

Annons

Kerim Mrabti framhöll också El Kabir och Eriksson efter segern.

– Othman gjorde det väldigt bra, sen gjorde “Mange” en bra insats också. Han måste vara den värsta spelaren att möta, det är tur jag har honom i mitt lag. Annars hade jag fått spel. Men det var en bra laginsats, säger Mrabti.

Djurgården tröttnade rätt rejält en bit in i matchen och det känns logiskt med tanke på att man kört hårt under försäsongen och bland annat kört dubbelpass varje dag här i Portugal. Värt att nämna är också att provspelaren Alexander Michel återigen spelade 90 minuter och att han återigen var stabil. Börjar närma sig ett avtal?

***

Matchtext efter Djurgårdens match mot Debrecen med kort kommentar från Özcan Melkemichel hittar ni HÄR.

Text om att Walker inte var kapten, utan Eriksson, HÄR.

HÄR berättar Eriksson om känslorna kring att vara kapten.

Annons

Kerim Mrabti om sin nygamla roll, HÄR.

***

Mejl: martin.petersson@tv4.se

Twitter: @mpetersson

Publicerad 2017-02-02 09:32

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto