Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Är det uteslutande bra att Malmö FF gör svåra och snygga mål?

Allsvenska Bloggen

En kort period med vackra mål behöver inte uteslutande vara bra tecken. Det kan också betyda att lag gör mål som de i “normala” fall inte gör.

Yoshimar Yotún satte bollen stolpe in, Pawel Cibicki hade två väldigt bra avslut mot Halmstad, Rosenbergs nedtagning mot Sundsvall. Och för min poäng som kommer: Anton Tinnerholm kan utnyttja att Andreas Isaksson snubblar, sedan ett par mål på fasta situationer.

Det positiva synsättet: MFF gör många mål utan att spela till sig väldigt många kvalificerade målchanser, och att det tyder på att laget kommer att ta många poäng även när de inte har en spelmässigt bra nivå. Så många bra mål visar på en hög individuell kvalitet.

Det negativa synsättet: MFF måste hitta till fler bra avslutslägen för att hålla uppe den här målproduktionen. För så många missade kvalificerade målchanser har väl inte MFF?

Annons

Om man dock kollar runt på statistik (exempelvis “nästan-lägen”) och även tittar på matcherna så ser det bra ut för MFF. Men. För en perfekt start tycker jag att de borde ha skapat några fler “lugna” bra målchanser.

***

En annan notering: mot Djurgården var det centrala mittfältet ovanligt sällan involverade. De hade inte sin normala kontroll över matchen med boll. Var det ett annat sätt att spela upp bollen på? Gick det åt för mycket energi att fånga upp Källström? Stängde Djurgården av dem så bra?

Lewicki och Christiansen hade totalt 36 passningar i första halvlek. Det är bara två halvlekar (av 68) sedan starten på 2016 som ligger på lika låg nivå i MFF. Siffrorna är från WhoScored.

Andra halvlek IFK Norrköping borta ifjol, 37 passningar av centralt mittfält
Skadedrabbat MFF ville försvara ledning mot topplag.

Annons

Första halvlek Djurgården hemma igår, 36

Andra halvlek Elfsborg borta ifjol, 33
MFF ville försvara ledning och vända trenden efter svag start.

***

Artikeln kommer imorgon, men när jag pratade med Felipe Carvalho var hans engelska förvånansvärt bra. Kunde stå i fyra minuter och snacka utan problem. Kommunikation ska därmed inte längre vara ett argument till att han inte får spela (men det kan finnas andra argument till det, exempelvis insatserna i U21).

***

Pratade snabbt med planskötarna till träningsplan 7, den som MFF oftast använder vid träning. Gräset är faktiskt rätt bra sett till årstiden.

Gödning idag med lilafärgade små bollar, det sker var sjätte vecka, och klippning varannan dag. Det är inte officiellt exakt hur hybridplanen ska bli på den nya träningsytan i höst, men standard är att blandningen är 88-92 procent gräs och resten hybriddelar. Det mesta av hybriden sitter sedan i armeringen.

Annons

Hybridplanen ska skötas på ett relativt liknande sätt som en gräsmatta, men får inte ha samma tunga belastning (exempelvis fordon).

@jonas_hansson

Publicerad 2017-04-25 19:04

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto