POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Mitov Nilsson tillbaka från skada – men bänkad mot Dif: ”Vill alltid spela”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från IFK Norrköpings möte med Djurgården i spelaren.

En handledsskada har stoppat IFK Norrköpings målvakt David Mitov Nilsson från spel under vårsäsongen.
I den allsvenska omstarten mot Djurgården fanns han med men satt på bänken.
- Om jag inte får spela här och det inte gynnar min utveckling kanske man måste se sig om, säger han till Fotbollskanalen.

IFK Norrköpings målvakt David Mitov Nilsson har under de senaste åren haft problem med skador. Sedan SM-guldet med Peking 2015 har han bara spelat 20 allsvenska matcher för laget och under årets säsong har Mitov Nilsson inte spelat en enda match. Men i Pekings senaste match mot Djurgården, fanns han med på bänken efter att ha kommit tillbaka från en ledbandsskada.

- Det har tagit lång tid men nu är det äntligen skönt att kunna träna och vara med och konkurrera, säger han till Fotbollskanalen.

Inför säsongen värvade Norrköping målvakten Isak Pettersson från Halmstad, som var en av Hallandsklubben bästa spelare under fjolåret. När Mitov Nilsson har varit indisponibel har Pettersson varit det självklara förstavalet. I truppen finns dessutom målvakten Gustav Jansson, som tidigare i somras förlängde avtalet med Peking.

Mitov Nilsson är positiv till konkurrensen mellan de tre.

- Det är jättekul. Två jätteduktiga målvakter och bra killar. Vi sporrar varandra, stöttar och pushar varandra under träning. Jag har hellre tre bra målvakter som slåss om en plats än två sämre, det är bara sporrande.

- Det är naturligt att han (Isak Pettersson) spelar nu. Vi ligger väldigt bra till i allsvenskan så det vore konstigt om Jens bytte målvakt nu samtidigt som jag har varit skadad. Sedan är det såklart ingenting jag är nöjd med, man vill alltid spela och det är något jag kommer jobba med på träningarna till 110 procent. Det är Jens som tar ut laget och det är inget jag kommer gå runt och fundera över. Det är bara att visa på träningarna att man är tillbaka och sedan får vi se vad som händer därifrån.

Mitov Nilsson nuvarande kontrakt med IFK Norrköping sträcker sig till slutet av 2019 och han har trots den hårda konkurrensen inga tankar på att lämna klubben i förtid, även om han medger att utebliven speltid kan förändra hur han ser på framtiden.

- Om jag inte får spela här och det inte gynnar min utveckling kanske man måste se sig om. Men först och främst är det bara IFK Norrköping som gäller. Jag har inte ens tänkt tanken på att leta efter andra klubbar, så långt tänker jag inte, säger han.

Hur ser du på att testa på spel utomlands?
-
Det är ingen hemlighet att man vill testa på spel utomlands. Oturligt nog har man haft en del skador som stoppat utvecklingen. Nu är det bara tillbaka till ruta ett och hitta rätt känsla på träning och match.

Publicerad 2018-07-10 kl 11:48
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå